Az MNB új javaslatokkal segítené a gazdasági növekedést

2020. szeptember 29. 07:24 | behir

A jegybank új, 50 pontos javaslattal támogatja a kormány munkáját.

– Olyan növekedési tervre van szüksége az országnak, amely a növekedés erősítése mellett, 2022-től képes biztosítani az automatikus konszolidációt, a meghatározó külső és belső makrogazdasági egyensúlyok helyreállását is – nyilatkozta Virág Barnabás, a Magyar Nemzeti Bank alelnöke az MTI-nek. Bejelentette azt is, hogy az MNB új, 50 pontos javaslattal támogatja a kormány munkáját.

Az MNB alelnöke elmondta, hogy a kormányzati beruházások felpörgetése, az állami újlakás-építési programok erősítése, a beruházástámogató intézkedések és a célzott adócsökkentések óriási lökést adhatnak a gazdaságnak.

– Recessziók után a gazdaságok sohasem indulnak újra ugyanolyan szerkezetben, mint az a válságot megelőzően jellemző volt. A védekezés során arra is fel kell készülnünk, hogy a versenyképes újrainduláshoz szükséges átalakulás, a munkaerő, a tőke és a technológia megfelelő ágazati átrendeződésével gyorsan és hatékonyan megtörténhessen. Nem eshetünk a zombi vállalatok csapdájába – fogalmazott. Az alelnök szerint a munkaerőpiacon a második hullám kifutásáig ismét a munkahelyek védelmét előtérbe helyezni. Szükség lehet bértámogatások kibővítésére, valamint a munkahelyvédelmi akcióterv adókedvezményeinek célzott növelésére is.

Forrás: hirado.hu

További programok »

Gazdaság

A koronavírus a gumiszervízeseket sem kímélte

Csökkent a gumiszervizek forgalma a tavaszi lezárások idején, harmaduk pedig még ennél is gyengébb eredményre számít az őszi szezonban – derült ki az Apollo Vredestein Kft. friss kutatásából, melynek keretében hazai gumiszervizeket kérdeztek tapasztalataikról.
07:25
FEL