Az év végéig több mint 1000 kilométernyi útszakaszt újít fel a közútkezelő

2022. augusztus 14. 11:00 | behir.hu

A Magyar Közút átfogó beruházásokat végez: a kopóréteg cseréje mellett szükség esetén a kötő- és alaprétegeket is újraépítik; de a környezet és közlekedési jelek is megújulnak. Békésben is zajlanak még a munkálatok.

– Idén 523 kilométernyi országos úton már végeztek a kivitelezők a munkákkal és további 493 kilométernyi szakaszon jelenleg is dolgoznak a szakemberek – derült ki a Magyar Közút Nonprofit Zrt. közleményéből. Ez év végéig tehát összesen több mint 1000 kilométernyi útszakaszt érintenek a munkák.

A közútkezelő idén is költségvetési, hazai, illetve európai uniós források bevonásával végeztethet teljes körű felújítási munkákat.

A még folyamatban lévő munkálatok Békés megyében. (Forrás: Magyar Közút)

 

– A külsős kivitelezők bevonásával megvalósuló projektekben közös, hogy nemcsak a kopóréteget cserélik ki a szakemberek, hanem szükség esetén a kötő- és alaprétegeket is újraépítik, megerősítik, illetve az út menti környezetet, árkokat, vízelvezető rendszereket is rendbe teszik, továbbá új burkolati jelekről, táblák kihelyezéséről is gondoskodnak a cégek – olvasható.

A lezárult és megvalósítás alatt lévő beruházásokon kívül a további, előkészítés alatt álló projektek megvalósításának menetrendjét újraütemezik és felülvizsgálják a szakemberek a kormányzati elrendelések alapján.

A 2022-ben még folyamatban lévő projektek megyénkénti lebontásáról itt található bővebb információ.

Forrás: Magyar Építők, Magyar Közút

További programok »

Itthon

December végéig nyitva marad a békéscsabai strand

Felállítják a téli sátrat az 50 méteres medence fölé az Árpád fürdőben – erről döntött kedd reggeli ülésén a békéscsabai közgyűlés pénzügyi bizottsága. A strand év végéig biztosan nyitva tart, de hogy azt követően mi lesz, egyelőre nem lehet tudni – közölte Zsadon Endre, a fürdő igazgatója.
13:29
FEL