Az élet egy napban - Bárki története bekerülhet a nagyszabású dokumentumfilmbe

2020. július 20. 14:23 | Varga Diána

Globális dokumentumfilmet készít Ridley Scott producer és Kevin Macdonald rendező, az operatőrök pedig mi magunk lehetünk.

Az, aki a Google böngészőjét, a Chrome-ot vagy a vállalat keresőjét használja, a napokban egy rövid felhívással találkozhat a nyitóoldalon. A keresőóriás egy világméretű kezdeményezésre hivja fel a figyelmet, Life in a Year, azaz Az élet egy napban címmel. 

 

Így néz ki a Google felhívása a keresőmotorjában és a böngészőjében. Fotó: Google

 

Mit is takar ez pontosan? Bárki beküldheti egy napjáról készült videóját a készítőknek, akik egy dokumentumfilmet állítanak össze a kapott anyagokból. A kezdeményezés nem teljesen új, ugyanis 2010-ben már készült egy hasonló alkotás. 2010 júliusában több tízezer ember ragadott kamerát és követte a meghívást. A 189 országból beküldött több mint 80 ezer klippel Az élet egy napban minden idők legnagyobb alkotógárdájú filmprojektje lett. A 4500 órányi felvételből Kevin Macdonald és csapata egy 90 perces filmet készített, amely a 2011-es Sundance Filmfesztiválon és a YouTube-on debütált. Az akkori kedvcsináló így néz ki:

 

 

A mostani kezdeményezésben bárki részt vehet, a világ minden tájáról. A készülő film producere Ridley Scott, rendezője Kevin Macdonald, operatőre pedig mi magunk lehetünk. A film premierje a 2021-es Sundance Filmfesztiválon lesz. A filmeket július 25-e és augusztus 2-a között lehet beküldeni.

A részvételi és technikai feltételekről a linkekre kattintva olvashat bővebben, magáról a kezdeményezésről pedig ide kattintva tájékozódhat.

További programok »

FEL