Az éjjel soha nem érhet véget – újjáéledt a retro fesztivál Gyulán (galériával)

2023. március 7. 09:20 | Kovács Andrea

A kilencvenes években mindenki táncolt, csakúgy mint szombaton az I. Gyulai Retro Feszten, ahol az eredeti kubai ritmus, az egykori magyar diszkósztárok, és ismert lemezlovasok gondoskodtak arról, hogy mindenki újra húszévesnek érezhesse magát. A Prohászka Zsolt Városi Sportcsarnokban megtartott fesztivált hagyományteremtő szándékkal szervezte meg a Hajrá Gyula Baráti Társaság.

 

Az est hangulatát Dj. Kenderesi retro diszkója alapozta meg, aki bemelegítésként régi magyar slágereket játszott.

DJ. Kenderesi (Kenderesi Lénárd) Fotó: Török Péter

Az első koncerten az eredeti kubai dalokat éneklő Yulaysi Miranda, és az őt hegedűn kísérő férje igazi karibi hangulatot teremtetve, többeket táncra késztetett. A népszerű televíziós tehetségkutató műsorban 3. helyezést elérő énekes elárulta, egy kis pihenő után a Révész Richád Latin Quartettel kezdett el dolgozni, akikkel hamarosan közös koncertjeik is lesznek.

 

Tóth Gergő és Yulaysi Miranda Ferrer Fotó: Török Péter

 

Betty Love és két táncos lány fellépése sokakat visszarepített az időben
– A retro nem azonos az idejét múlttal, hiszen a közönség  most is ugyanúgy ismeri és énekli a dalainkat mint 20 évvel ezelőtt – mondta el az egykori Soho Party énekesnője.

Betty Love (Boros Bernadett) és táncos lányai Fotó: Török Péter

 

– A sokezredik fellépésemen túl ugyanúgy izgulok minden koncertem előtt, mint amikor ezt a pályát gyerekként elkezdtem – árulta el Krisz Rudi, aki az est nagy meglepetéseként a közönséggel szinte összeolvadva énekelte egykori nagy slágereit és újabb dalait.  S bár 300 km-re újabb buli várta, mindenkire szakított időt, aki közös fotót akart vele készíteni.

Krisz Rudi (Kreisz Rudolf) Fotó: Török Péter

 

Szolnoki Péter  és Török Tamás jól ismerik Gyulát, hiszen az elmúlt 28 évben számtalanszor léptek már fel a környéken.
– Közismert slágereink mellett egy-egy olyan dalt is belecsempészünk a programunkba, amelyeket mi szeretünk. A retro kifejezést nem annyira kedveljük, mert mi egy folyamatosan működő és alkotó zenekar vagyunk, új dalokat írunk, ezek közül az egyiket épp itt fogjuk először játszani a közönségnek – fejtette ki a Bon-Bon zenekar két tagja. 

 Bon-Bon együttes (Szolnoki Péter és Török Tamás) Fotó: Török Péter

 

DJ. Náksi a tőle megszokott lendülettel pörgette végig másfél órás partiját.
– Rég jártam Gyulán, de nagyon megérte, jól esett visszautazni az időben, persze a 2000-es éveket és a közelmúltat sem elfeledve. Úgy gondolom, hogy ez egy nagyszerű buli volt, a közönség is végig énekelt és táncolt – összegezte az estét Náksi Attila.

DJ. Náksi (Náksi Attila) Fotó: Török Péter

 

–  Az I. Gyulai Retro Feszt-et azért szerveztük meg, mert szerettük volna visszahozni azt a hagyományt, ami 10-15 évvel ezelőtt volt, amikor a városban minden évben legalább egy nagy retro bulit rendeztek. Ezt a hangulatot próbáltuk megteremteni most, és úgy érzem sikerült elérnünk azt amit szerettünk volna. Szerintem nagyon kellenek az ilyen rendezvények az embereknek azért is, hogy néha a nehézségek közepette tudjanak önfeledten szórakozni, kikapcsolódni és akár a régi emlékeket újra élve erőt meríteni – fogalmazott az eseményt szervező Papp István.

I. Gyulai Retro Feszt. Fotó: Török Péter

 – Bízom benne, hogy sikerül ebből hagyományt termetünk Gyulán, és évente legalább két ilyen retro fesztivált tudunk rendezni – értékelte az I. Gyulai Retro Feszt-et a Hajrá Gyula Baráti Társaság alapítója. 

 

Galéria

További programok »

Gyula

Harmadjára rendezik Gyulán a Tűzoltó Csillagtúrát

Az XXIV. Nemzetközi Tűzoltó Csillagtúrát május 9-12. között Gyulán tartják. Az eseményt beharangozó sajtótájékoztatón jártunk, ahol elhangzottak az esemény részletei, valamint színes programkínálata. Gyula városa harmadjára házigazdája ennek szakmai, családi lánglovag-összejövetelnek.
2024. április 23. 16:24
FEL