Az egykori focistáért rúgták a bőrt Medgyesegyházán

2016. január 4. 13:16 | Varga Diána

Már hetedik alkalommal rendeztek jótékonysági teremlabdarúgó gálát január elején a medgyesegyházi sportcsarnokban. A két napos tornán akkora volt az érdeklődés, hogy az egész csarnok megtelt szurkolókkal. Idén nem utoljára, legközelebb karácsonykor csapnak össze ismét a labdarúgók egykori sporttársukért.

Az immár hagyományosnak számító sporteseményen idén is Czene Károlynak, a hét éve, egy sportbaleset miatt tolószékbe kényszerült sportolónak gyűjtöttek. A 34. életévét éppen január 3-án betöltő méhkeréki labdarúgó egy sajnálatos sportbaleset következtében kényszerült tolószékbe. Csapata egyik edzőmérkőzésén olyan balszerencsésen ért földet, hogy a nyaki csigolyái megsérültek, és a gerincvelője is roncsolódott. Az egykori focista a tragédia következtében nyaktól lebénult. Állapota azóta stabil, de a kezei és lábai mozgatására gyakorlatilag képtelen. 

A gála ötletgazdája, Gellény Ferenc azzal a céllal hívta életre a jótékonysági tornát, hogy a Medgyesegyházán élő egykori labdarúgó és családja mindennapjait megkönnyítsék. Azok, akik segíteni szerettek volna, a nevezési díjjal és felajánlásokkal járulhattak hozzá a gyűjtéshez. Az érdeklődés akkora volt, hogy nem is tudtak minden csapatot fogadni, így végül két csoportba sorolva 16 egyesület csatázott a helyezésekért. A csapatok 10-12 fővel érkeztek, ami azt jelenti, nagyjából 200-an futballoztak az egykori sportoló megsegítésére, de legalább ekkora számú nézőközönség drukkolt a játékosoknak, tudtuk meg a főszervezőtől. Gellény Ferenc azt is hozzátette: még idén megrendezik a következő jótékonysági gálát karácsony és újév között, hogy ezúttal már NBI-es labdarugó csapatokat is fogadni tudjanak, még a felkészülési időszak előtt.

 

FEL