Az arcukra fagyott a mosoly

2024. július 9. 07:26 | behir.hu

Egy fagyasztott termékekkel kereskedő társaságot ellenőriztek a Békés Vármegyei Adó- és Vámigazgatóság munkatársai. A szemfüles revizoroknak azért lett gyanús, mert annak ellenére, hogy bizományosként forgalmazta a termékeket, a bevallott értékesítése jóval kevesebb volt, mint a beszerzése.

A feltárt ellentmondással a revizorok szembesítették a képviselőt, aki az ellenőrzés során együttműködött és önellenőrizte az áfabevallásait, azonban a pótlólag bevallott adót nem fizette meg, ráadásul a társaságot meg is szüntette.

A revizorok ekkor nem dőltek hátra, hanem górcső alá vették a képviselő további hét, szintén bizományosként tevékenykedő cégét. Kiderült, hogy mind a hét társaságnak ugyanaz volt a beszállítója, vagyis a képviselő ugyanazt a módszert alkalmazta az adóelkerüléshez: nem állított ki minden értékesítéséről bizonylatot és nem fizette meg az arra jutó adót.

A revizorok ezeknél a társaságoknál is vizsgálatot végeztek, melyek során ideiglenes biztosítási intézkedésként pénzkövetelés biztosítását rendelték el. Összesen mintegy 100 millió forint adóhiány és 200 százalékos adóbírság, továbbá több, mint 12 millió forint késedelmi pótlék került kiszabásra. Az adózóknak az arcára fagyott a mosoly, amikor szembesültek vele, hogy a végrehajtási intézkedések közel 77 millió forint megtérülést eredményeztek.

Forrás: Nemzeti Adó- és Vámhivatal

További programok »

Itthon

Szarvas Város Napja – 302. születésnapját ünnepli a település

Kedden ünnepelték Szarvason a város újratelepítésének 302., és várossá nyilvánításának 58. évfordulóját. A napot a település három fontos helyszínén kezdték, az Erzsébet ligetben felavatták Sisi szobrát, majd a Letelepedési Emlékkövet koszorúzták meg az Ótemlomnál, ezt követően pedig zászlókat avattak a Történelmi Országközépnél.
2024. július 23. 16:39
FEL