Autót, robogót, kolbászt, laptopot és pénzt is lopott a serény tini

2024. április 9. 13:55 | behir.hu

Lopások, és több más bűncselekmény is a számlájára írható annak a fiatalnak, akit őrizetbe vettek a békési rendőrök.

Még nincs 17 éves, de már komoly rendőrségi előélete van annak a fiúnak, akit 2024. április 8-án vettek őrizetbe. Több bűncselekmény gyanúja miatt volt ellene érvényben elfogatóparancs. Tavaly Mezőberényben a tulajdonos tudta és engedélye nélkül elvitt egy autót. Annak ellenére ült volán mögé, hogy semmilyen járműre nincs jogosítványa. Két hónappal később, szintén Mezőberényben, egy robogót lopott el. Idén márciusban besurrant egy ház melléképületébe, és házi húskészítményeket vitt el onnan. Másnap egy utcán parkoló autóból laptopot és néhány doboz édességet, majd néhány nappal később egy házból pénzt, illetve még egy nyitva hagyott parkoló kocsiból navigációs készüléket és szemüveget lopott.

Egyik barátjával április 4-én először egy ház teraszáról vittek el több mint kétszázezer forintot, majd egy udvaron álló autóból parfümöket, valamint egy gáz- és riasztófegyvert vettek magukhoz. Ugyanezen a napon a két fiúnak kocsikázni is kedve támadt, ezért beültek egy parkoló autóba, amiben a tulajdonos benne hagyta az indítókulcsot, és elhajtottak vele. A járgányt összetörték, majd visszavitték oda ahonnan elhozták.

Az ellopott, majd összetörve viszavitt autó. (Fotó: police.hu)

 

A békési rendőrök az őrizetbe vett fiatal 16 éves barátját is elfogták. Vizsgálják, hogy összesen hány bűncselekményt követhettek el, lehettek-e további további társaik.

Forrás: police.hu

 

További programok »

Itthon

Rétisas fiókákat gyűrűztek a Kis-Sárréten

Tíz rétisas-fióka lábára került jelölőgyűrű a közelmúltban a Körös-Maros Nemzeti Park Kis-Sárrét részterületén. Ebben a térségben első alkalommal került sor rétisasok gyűrűzésére.
10:22
FEL