Atlétika: Hét csabai aranyérem az ifjúsági és junior ob-n

2022. február 17. 12:53 | behir.hu

A hétvégén a Nyíregyházi Atlétikai Centrum adott otthont az U18-as és az U20-as atléták fedettpályás országos bajnokságának. A nemrégiben átadott, impozáns létesítményben mindkét korosztályban avattak békéscsabai bajnokot: az országos kiélezett, eseménydús versenyeket hozott, végül összesen hét arany- és bronzérmet szereztek az egyesület versenyzői.

Karsai Gábor 3000 m-en az élen egyedül futva kiváló eredményt ért el.

Zahorán Milán 800 m-en és 1500 méteren is a dobogó harmadik fokára léphetett fel, ami a tavalyi két negyedik helyéhez képest előrelépés. Taktikai verseny volt, így az idő nem számít – értékelt Tóth Sándor mesteredző.

Erős Eszter révén a Viharsarokba került a rúdugrás legfényesebb medálja is. Bagi Árpád edző tanítványa életében először 365 centin lendült túl az aranyért benti környezetben. A csabaiak rúdugrója két magasságot is kihagyva, egyéni csúccsal szerezte meg a bajnoki címet.

Kis Petra Sára két bajnoki címet szerzett a csabai klubnak.

– 1500 m-en óriási hajrával, meglepetésgyőzelmet aratott, főszámában, 800 m-en fölényes sikert aratott. 3000 méteres gyaloglásban Kovács Alexandra magabiztosan irányította a két korosztály versenyeit, dicséretes egyéni csúccsal érkezett célba elsőként. 5000 méteres gyaloglásban Bor Benjámin az erejét beosztva a táv végére leszakította kihívóját, és bajnok lett – fogalmazott Urbanikné Rosza Mária edző.

Solticz Kálmán is elégedett lehet, versenyzője, Baukó Petra az utolsó lökésével, egyéni csúccsal nyerte meg a bajnokságot.

Tóth Sándor hangsúlyozta: Kis Petra és Erős Eszter fedettpályás teljesítménnyel bizakodóak lehetnek, hiszen az Európa-bajnokság szabadtéri szintje megegyezik a most elért eredményeikkel.

 

További programok »

FEL