Átadták a rendőrök a román hatóságnak a Tótkomlóson elfogott határsértőket

2020. július 24. 15:34 | behir

2020. július 23-án 23 óra 40 perckor huszonkilenc határsértőt fogtak el a rendőrök Tótkomlóson, a Pozsonyi utcában.

A városban járőröző körzeti megbízottak először egy személygépkocsit állítottak meg. A román honosságú autót egy román férfi vezette, és egyedül volt a kocsiban. Azt állította, hogy Ausztriába tart, ott vállal majd munkát. A rendőrök az igazoltatás után követték a férfit, aki visszafordult az autóval, majd nem sokkal később már egy szintén román rendszámú kisteherautó ment utána. A rendőrök leállították a kisteherautót, amelynek rakterében huszonnyolc külföldi rejtőzködött. A vezetőfülkében hárman ültek, közülük ketten, a jármű vezetője, illetve egy utas kiugrottak a járműből és elmenekültek. A raktérben megbújók, illetve a vezetőfülkében maradt egy utas nem tudták hitelt érdemlően igazolni a személyazonosságukat és azt, hogy jogszerűen tartózkodnak Magyarországon. Közülük tízen szomáliai és tizenkilencen szír állampolgárnak mondták magukat. Őket a rendőrök előállították a Battonya Határrendészeti Kirendeltségre, ahol idegenrendészeti eljárás indult ellenük, majd 2020. július 24-én 13 óra 30 perckor valamennyiüket átadták a román hatóság képviselőinek.

 

A személygépkocsi vezetője eközben Kaszaper felé indult, majd a település belterületén, amikor meglátott egy rendőrautót, nekiütközött egy lakóház falának. Ekkor már három férfi ült a kocsiban, mert a személygépkocsi vezetője mellé időközben beült az a két férfi, akik a kisteherautóból menekültek el. Egyiküket a rendőrök elfogták és a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság Felderítő Osztálya embercsempészés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt őrizetbe vette. Szökésben lévő társait a rendőrség körözi.

Forrás: police.hu

További programok »

Itthon

Szeptemberben a vendégéjszakák száma meghaladta a 2019-es számokat is

A vártnál is jobb eredményeket hozott a szeptember, ugyanis a vendégéjszakák száma 65 százalékkal meghaladta a tavalyi adatot, ráadásul 4 százalékkal túlszárnyalta a 2019-es, a koronavírus-járvány előtt mért számokat is - mondta a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) vezérigazgatója a szervezet hivatalos, szombaton közzétett podcastjában.
2021. október 16. 17:37
FEL