Aranyos hétvége a csabai atlétáknál

2021. május 10. 16:44 | behir

Három arany és két ezüstérem a hétvégi mérlege a Békéscsabai Atlétikai Club atlétáinak.

A klub atlétái kitettek magukért, hiszen a szombati kecskeméti váltófutó országos bajnokságon a junior férfi csapat a dobogó második fokára állhatott fel 4 x 400 méteres síkfutásban.

Helyezés

 Váltótagok

Korosztály

Versenyszám

Eredmény

2.hely

Steigerwald Ernő

Zahorán Milán

Hrabovszki Balázs

Nadj Levente

ifjúsági U18, junior U20

4 x 400 m

3:22.77

 

Vasárnap a 47. Paulinyi Jenő Emlékversenyen Hrabovszki Balázs nagyszerű futással, egyéni csúccsal nyerte az ifjúsági 110 m gátfutást.

Csizmazia Áron az ifjúsági férfi súlylökés versenyszámában hozta el az aranyérmet. Áron megtanulva Márton Anita legendás utolsó lökését, a hatodikkal nyerte meg a versenyt. Baukó Petra második helyezett az ifjúsági női súlylökésben. Petra csak 6 cm-rel szorult le a dobogó legfelső fokáról.

Helyezés

 Név

Korosztály

Versenyszám

Eredmény

 

1.

Hrabovszki Balázs

U18 ifj.

110 m gát

14.28

egyéni csúcs

1.

Csizmazia Áron

U18 ifj.

súlylökés 5 kg

15.73 m

 

2.

Baukó Petra

U18 ifj.

súlylökés 3 kg

12.96 m

 

 

Kovács Barbara (fotó: Békéscsabai Atlétikai Club)

 

Vasárnap délután került sor a csapat bajnokság elődöntő gyalogló versenyszámaira. Kovács Barbara rajt-cél győzelemmel nyerte az 5000 méteres gyaloglást és egyéni csúccsal hangolt a hétvégi csehországi Európa Kupára.  Zahorán Petra nagy küzdelemben értékes pontokat hozott a klubnak, növelve a csapat pontjait a jövő heti Csapat Bajnokságra.

Gratulálunk a versenyzőknek, és az edzőknek: Adorján Lászlónak, Erdős Péternek, Solticz Kálmánnak és Tóth Sándor mesteredzőnek.

 

További programok »

Itthon

Hőség - A jövő héten 40 fok közeli meleg is lehet

A következő napokban tovább erősödik a kánikula, többfelé 40 fok közeli csúcsértékeket is mérhetnek. A hétvégére mérséklődik néhány fokkal a meleg. Ezzel együtt egész héten sok lesz a napsütés, csak helyenként lehetnek záporok, zivatarok - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos, középtávú előrejelzéséből.
17:06
FEL