Anyukák kérdezhetnek szakemberektől a születés hete alkalmából Orosházán

2021. július 11. 10:19 | behir.hu

Rengeteg kérdés merül fel szülés előtt minden anyukában és apukában a várandóssággal és a gyermekvállalással kapcsolatban. Arról, hogy ezekre válaszok is érkezzenek, az orosházi kórház szülésznői gondoskodnak, akiktől olyat is lehet kérdezni, amelyek otthon tabunak számítanak.

Az orosházi Dr. László Elek Kórház és Rendelőintézet “Családbarát Osztály” elismerést elnyert Szülészet-Nőgyógyászati Osztálya július 20-án, kedden 15 órától várja a várandós anyukákat és a velük érkező apukákat.

Az egészségügyi intézmény szerkesztőségünkhöz eljuttatott közleményében azt írja: a szakrendelő 3. emeletén található klimatizált sajtóteremben beszélnek a várandósság, vajúdás, szülés során igénybe vehető szolgáltatásokról, bemutatják az e téren történt változásokat, újdonságokat. Az érdeklődők megismerkedhetnek az Aranyóra jelentőségével, a rooming-in rendszer fontosságával, majd válaszolnak a felmerülő kérdésekre.

Az előadások végén “Prevenció az egészségért várandósság alatt is” címmel a kórház Egészségfejlesztési Irodájának munkatársai röviden bemutatják az EFI jelenleg elérhető szolgáltatásait és a hamarosan induló programokat.

Ezt követően 6-8 fős csoportokban lehetőséget nyújtanak a vajúdószoba és a szülőszoba, valamint az ott használt eszközök, berendezések megtekintésére.

A közleményben arról is írnak, hogy a kórház területére a főbejárat melletti szűrőponton át lehet belépni; az előadások kizárólag érvényes védettségi igazolvánnyal látogathatók, amit belépés előtt ellenőrznek, valamint maszk használata kötelező.

További programok »

FEL