Gyulánál bukott le a hamis konzolokkal teli kamion

2024. július 9. 09:15 | behir.hu

Egy fél kamionnyi hamis játékra és telefontartozékra bukkantak a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Bevetési Igazgatóságának pénzügyőrei Gyulánál.

Franciaországba tartott az a kamion, aminek rakományát Békés vármegyénél ellenőrizték a pénzügyőrök. A jármű Görögországból indult el, úgynevezett gyűjtőáruval. A pénzügyőrök néhány dobozt szúrópróbaszerűen kiválasztottak, de a csomagok szinte azonnal „elbuktak” a mustrán.

A raktérből hétszáz darab játékkonzol és közel ezer darab fülhallgató került elő. Az áruk külső jegyei rendkívül hasonlítottak a Nintendo és az Apple termékeire, ezért a márkák jogosulti képviselői is megvizsgálták a hitelességüket. A szemrevételezéskor kiderült, hogy a termékek mindegyike mintaoltalmat sért, és egytől egyig hamisítvány, amelyeket a védjegyek tulajdonosainak engedélye nélkül hoztak forgalomba. 

Galéria

A pénzügyőrök összesen 1.690 darab jogsértő árut vontak ki a forgalomból, mellyel közel hatvanmillió forint kárt okoztak a jogtulajdonosoknak. Az ügyben iparjogvédelmi jogok megsértése bűncselekmény miatt indítottak eljárást.

A hamisított termékek nemcsak a gazdaságnak és a legális piaci szereplőknek okoznak jelentős károkat, hanem a vásárlókra nézve egészségi vagy minőségi kockázatot is jelenthetnek.

Forrás: Nemzeti Adó- és Vámhivatal

További programok »

Itthon

Szarvas Város Napja – 302. születésnapját ünnepli a település

Kedden ünnepelték Szarvason a város újratelepítésének 302., és várossá nyilvánításának 58. évfordulóját. A napot a település három fontos helyszínén kezdték, az Erzsébet ligetben felavatták Sisi szobrát, majd a Letelepedési Emlékkövet koszorúzták meg az Ótemlomnál, ezt követően pedig zászlókat avattak a Történelmi Országközépnél.
2024. július 23. 16:39
FEL