Állatok farsangja a bábszínházban

2022. február 11. 15:30 | Szabó Judit

Sajtónyilvános főpróbán mutatták be az Állatok farsangja című bábelőadást péntek délelőtt a Békéscsabai Napsugár Bábszínházban. A mesét szombat délutántól tekintheti meg a nagyközönség.

A történet röviden arról szól, hogy az év egy különleges napjára, a farsangra készül egy kisfiú aki elefánt szeretne lenni. A családja összefog, hogy megvalósítsa a nagy álmot, ám mindenki a maga gondolatai szerint áll neki a feladatnak.

A rendező elmondta, hogy az alapgondolat az volt, hogy a táncot és a bábozást ötvöző koreográfiát készítsenek Camille Saint-Saens 19 század végén írt Állatok farsangja című zeneművének különböző tételeihez. A zeneszerző viccből, szórakoztatásból írta meg a művet, amit mára már élete fő művének tartanak.

– Valójában ugyanazt szerettük volna, hogy ezekre a farsangi témákkal és állatokkal jelölt tételekre egy hasonló játékossággal, némi iróniával és egyszerűséggel készítsünk mozdulatokat – tette hozzá Somogyi Tamás.

A mű egyfajta családtörténetet is bemutat, amely azt vizsgálja, hogy egy gyerek számára mi fontos és érdekes a farsangban. A nyilvános főpróbán vegyes életkorú és különböző háttérű gyermekeket látott vendégül a színház.

– A-tól z-ig, minden állat megjelenik majd az előadás alatt. Hogy sikerül-e végül megalkotni az elefántot? Dőlj hátra, hallgasd meg a zenéket és élvezd az előadást! – fogalmazott a rendező.

A darabot feburár 12-én, szombaton 16 órakor mutatják be.

További programok »

FEL