Aktuális útfelújítási munkák Békéscsabán

2016. szeptember 19. 13:47 | Zsíros András

A Hódút Kft.. és Duna-Aszfalt Kft. közös ajánlattevők 2016. július 18-tól kezdték meg az útfelújítási munkákat Békéscsabán. Jelenleg a város több pontján párhuzamosan végeznek munkát, de vannak már olyan területek is, ahol befejezték a burkolat felújítást, és levonultak a kivitelezők – tájékoztatta szerkesztőségünket a Békéscsabai Városfejlesztési Nonprofit Kft.

Folyamatban lévő és jövő hétre ütemezett munkák:

Magyar utca:
A belterületi szakaszon befejezik a padkarendezést, az ivóvízvezeték tolózár aknával kapcsolatos munkák maradnak hátra, amelynek teljesítése a közműszolgáltató közreműködésével történik. A külterületi szakaszon folytatják az útszélesítés munkáit, alépítmény betonozását végzik majd. Hasonló beavatkozásra kerül sor az út másik oldalán. Továbbra is helyi korlátozásokra, útszűkületekre kell majd számítani az erre közlekedőknek.

Körte sor:
A tervnek megfelelően a jövő hét elején a kopóréteg aszfaltozását kezdik meg, és kedvező időjárási körülmények esetén a hét végéig be is fejezik. Az arra közlekedőknek napközben számítaniuk kell az aszfaltozással járó jelentős forgalomkorlátozásra, terelésre. Az aszfaltterítést követően a padka rendbetételére kerül sor, valamint a kapubejárók helyreállítására. Továbbra is a kihelyezett jelzőtáblák szerinti sebesség korlátozást betartva közlekedjenek, fokozott körültekintéssel!

Rigó utca:
A szegély- és folyókaépítés befejezését követően kezdődik az aszfaltozás, kedvező időjárás esetén a jövő hét végén sor kerülhet erre. A kapubejárók kialakítását is megkezdik a jövő hét folyamán.

Szőlő utca:
Várhatóan a javításra kijelölt területeken megkezdik a hullámosság javítását a jövő hét végén.

Arany János u., Egressy u. és a Csányi utca:
Kivitelezők felvonulnak a munkaterületen és a burkolat felújítási munka előkészítését végzik majd, ideiglenes forgalomterelés tábláinak kihelyezését, akna fedlapok szintbe állítását, burkolatmarás előkészítését. A kihelyezett táblák figyelembe vételével, figyelmesen közlekedjenek az erre járók.

dr. Petényi László u., Kálvin u., Bezerédj u., Harruckern u. és az Ybl Miklós u.:
Kivitelezési munkák befejeződtek, itt csak tisztítással, takarítással kapcsolatos helyenkénti hiánypótlásra kerülhet sor. Az erre közlekedőknek itt már nem kell számolniuk korlátozással.

Kinizsi u, Mednyánszky u., Kis-Tabán u, Lázár u., Piski u., Marik u., Czakó u.:
Ugyancsak végeznek a kivitelezők valamennyi utcában a befejező munkákkal is a jövő héten. Nem kell számítani a továbbiakban forgalomkorlátozásra.

Vécsey utca, Őr utca, Álmos utca:
Folytatják a burkolat felújítási munkák előkészítését ezeken a szakaszokon. Továbbra is szegélybontást, szegély átépítési munkákat végeznek.

Jamina területén tervezett munkák

Tompa u., Bessenyei u., Báthori u., Tavasz u. érintett szakaszai:
Jövő héten, a hét elejétől folytatódnak Jamina területén is a felújítási munkák, megkezdik várhatóan a Bessenyei utcán a burkolatmarást, és folyamatosan haladnak a kapcsolódó területen. Szintén kedvező időjárási viszonyok esetén a jövő hét második felétől gépi aszfaltozásra is sor kerül az előkészített felületeken. A nagyméretű munkagépek mozgása miatt itt terelésre, átmeneti jelentős korlátozásra számíthatnak, ezért lehetőség szerint más útvonalat válasszanak, akik megtehetik. A megjelölt időszakban a munkavégzéssel érintett területeken és környezetükben az átmeneti korlátozásokat figyelembe véve, fokozott körültekintéssel közlekedjenek, illetve amennyiben megtehetik, lehetőség szerint gépjárművel kerüljék el ezeket a területeket!

NAGYON FONTOS:
A munkába vett burkolatfelületeken ne álljanak meg, ne várakozzanak gépjárművel! A burkolt felületen hagyott járművek akadályozzák a munka előrehaladását, meghosszabbítják a kivitelezési időt, egyidejűleg növelve az érintett lakóövezett zaj- és porterhelését.

További időszakra tervezett munkavégzés:
Októbertől várhatóan munkába vett területek:
- Gálik utca útfelújítás: kezdés szeptember utolsó napjaitól várható,
- Pataky László utca felújítása: szeptember végétől kezdődhet ütemezés szerint.

FEL