Agrárminisztérium: szeptember 15-ig kell megfizetni a kárenyhítési hozzájárulást

2020. szeptember 4. 06:26 | behir

Az agrárkár-enyhítési rendszer tagjainak 2020. szeptember 15-ig kell megfizetniük a kárenyhítési hozzájárulást - közölte az Agrárminisztérium az MTI-vel csütörtökön.

A határidő a hozzájárulás Magyar Államkincstár számlájára történő beérkezésének a határideje, nem az összeg feladásának vagy a befizetés kezdeményezésének az időpontja - emelték ki. Amennyiben a határidőig a kárenyhítési hozzájárulás nem érkezik be a Magyar Államkincstár számlájára a 2020. kárenyhítési évre vonatkozóan, úgy a károsult termelő idei kárai után nem részesülhet kárenyhítő juttatásban, függetlenül attól, hogy az egyéb támogatási feltételek esetleg teljesültek. Továbbá a késve befizetett összeget sem kaphatja vissza.

Az idei egységes kérelemben bejelentett területek mérete és a termesztett növénykultúrák figyelembevételével a gazdálkodóknak kárenyhítési hozzájárulás fizetési kötelezettsége keletkezett, amelyről a Magyar  Államkincstár júliusi határozatában már tájékoztatta az érintett gazdákat.

A termelők a 2020. kárenyhítési évben eddig összesen több mint 506 000 hektár területre jelentettek be kárt. A legnagyobb területre, 315 ezer hektárra aszálykárt, 82 ezer hektárra tavaszi fagykárt, míg 42 ezer hektárra belvízkárt jelentettek - olvasható a közleményben.

 

Forrás: MTI

További programok »

FEL