Adomány a sérült fiataloknak

Az Őrangyal Alapítvány és Mikus Éva is segített a Degré utcai otthon lakóinak.

Hétszáz csomag friss salátát, 1700 üveg bébiételt, 125 kilogramm tejport kapott az Őrangyal Európai Alapítványtól a Békés megyei szociális gyermekvédelmi központ. A fiataloknak ruhákat is vitt egy másik adományozó, Mikus Éva.

Hálásan mondtak köszönetet a Békés megyei szociális gyermekvédelmi központ lakói. A fiataloknak első körben a csecsebecsék, a nyakláncok, karkötők és napszemüvegek nyerték el a tetszésüket, de lelkesen pakolták az élelmiszert is. Az Őrangyal Alapítvány nem először hozott adományt az intézmény 900 gondozottjainak.  Szerdán 1700 üveg bébiétellel, 700 friss csomag salátával, 125 kilogramm tejporral, amelyből mintegy 1200 litert tejet lehet készíteni és 120 kilogramm tésztával érkeztek Budapestről.

– A salátát kénytelenek lesznek nagyon gyorsan megenni, mert 10-i lejáratú, tehát azt el kell fogyasztani, a múltkori bébiétel szállítmány ennek az egyharmada volt, azt két-három hónap alatt fogyasztották el – mondta el Kertai Gábor, az Őrangyal Európai Alapítvány munkatársa.

A lakók nagyon örültek a tésztaszállítmánynak is, egyikük azt tervezte, hogy a születésnapján ebből a tésztából szolgálnak majd fel az ünnepi pörkölt mellé. A fiúk tetszését pedig Mikus Éva adománya, a ruhák nyerték el, örültek, hogy ismét új felsők és nadrágok kerülnek majd a szekrényükbe. 

– Egyre jobban nő a gyermekek száma, egyre inkább szükségük van adományra. Nagy örömmel hozok játékokat, ruhaneműket, mert nagyon szeretem a beteg gyerekeket is, nemcsak az egészségeseket – fogalmazott Mikus Éva adományozó

Az Őrangyal Európai Alapítvány nemsokára újra érkezik Békéscsabára, de Mikus Éva is rendszeresen gyűjt az otthonnak.

Megosztás:

Címke: , ,