A Viharsarok Legendái - 16 csapat az e-sport összecsapáson

2017. január 28. 16:42 | Horváth Szabolcs

A Legends of the stormcorner hétvégén nyolcadik alkalommal rendezett - világszerte egyre elterjedtebb- e-sport összecsapást a Jaminai Közösségi Házban fiataloknak. A stratégiai játékra jelentkeztek a legtöbben. 16 jól felkészült csapat mérte össze tudását, a játék pedig egyenes ági kieséssel zajlott.

A verseny különlegessége az volt, hogy két profi, a játékban  jártas szakkommentátor – játékmenedzser, e-újságíró és riporter- vezette végig a nézőket a kialakult helyzeteken, mutatta be a karaktereket és elemezte a támadásokat.

Ahogy a nézők is elmondták, szívesen mozdulnak ki és akár így is megnézik a barátokat, ismerősöket, akik erre a pár órára ütőképes, jól képzett csapattá avanzsálnak. Találkoztunk olyan játékossal, aki már többször volt csapatban országos és helyi bajnok, ők minden alkalmat megragadnak, hogy bizonyítsák tudásukat.

- Helyileg is vannak nagyon profi játékosok, akiket én ismerek. Vegyes a színvonal, vagyis minden csapatban van jó és rossz játékos is. Fölhúzzuk egymást, nem szokott gond lenni. Mindenki tisztában van a karakterével, nyilván vannak feltörekvő fiatalok is, akik később biztos jobbak lesznek és vannak a nagyobbak, akik már régóta játsszák ezt a játékot, én például hét éve - mondta Szatmári Zoltán, e-sport játékos. 

Nagyon komoly irányító, szervező munka, összefogás és stratégai érzék kell a játékhoz, amit akár a jövőben is kamatoztathatnak a fiatalok. A főszervező szerint a legfontosabb az, hogy együtt legyenek, egy helyen a játékosok, ami őket is ösztönözheti a minél jobb eredményekre.

- Ezzel a rendezvénnyel egy olyan hangulatot adunk a játékosoknak, amit itt, vagy máshol a környéken nem találnak meg. A világon egyébként ez már egy nagyon-nagyon elterjedt műfaj az e-sport. Több millió dolláros fődíjak vannak már számos helyen - nyilatkozta Koszecz Attila főszervező. 

Egy-egy nemzetközi összecsapást élőben akár 100 ezren néznek és emellé jön az online elérés. Ez volt az eddigi legnagyobb számítógépes versenye ennek a szervező gárdának, amire összesen százan jöttek el, a megye minden részéről. A szervezők arról biztosították a fiatalokat, hogy lesz még folytatás és komoly tárgy nyeremények a győztes csapatnak. 

 

FEL