A szűz és a szörnnyel találkoznak

2016. május 26. 11:28 | Fekete Kata

Május végén kerül megrendezésre az ukrajnai Khersonban a  XVIII. Melpomena Tavrii elnevezésű Nemzetközi Színházi Fesztivál, melyre a Békéscsabai Jókai Színház is meghívást kapott.

15 ország 28 előadását mutatják be Ukrajna legnagyobb, nemzetközi színházi fesztiválján, melyen teátrumunk a Szűz és a szörny című Pozsgai darabbal vesz részt. Tavaly a K und K (Karády katonái) zenés víziójátékkal, tavalyelőtt pedig a Monte Cristo grófjával szerepeltünk  a Dnyepper parti városban  - mindkétszer díjjal tértünk haza.

Seregi Zoltán, a Jókai Színház igazgatója elmondta, hogy az Ukrajnában töltött időben minél több produkciót igyekeznek megtekinteni, mert Magyarország képviselete mellett fontos a résztvevő országok kultúrájának a megismerése is.

A rendezvény ideje alatt színházi programok mellett mesterkurzusokat tartanak színészek számára, szakmai konferenciákat színházigazgatók és rendezők részére, valamint kiállítások nyílnak díszlet- és jelmeztervezők munkáiból. Lesznek utcai előadások is, esténként és éjszaka a nagyszínpadon, a színház előtti téren és a Dnyeper partján "színházi" koncerteket szerveznek - ismertette a programot az igazgató.

 

FEL