A rendőrség is készül a tanévre

2016. szeptember 9. 06:47 | Fekete Kata

Továbbképzésen készültek fel a rendőrség gyermek- és ifjúságvédelmi programokban dolgozó munkatársai az új tanévre Békés megyében.
A 2016/2017-es tanévben is több ezer iskolás gyermekkel találkoznak majd tájékoztatókon, foglalkozásokon a rendőrség Békés megyében dolgozó bűnmegelőzési szakemberei. A DADA program 12 településen 26 iskolában, az „Ovi-zsaru” 5 település 8 óvodájában működik. Az ELLEN-SZER kezdeményezés, amely kifejezetten a kábítószer-fogyasztás megelőzése érdekében jött létre, az idén szeptemberben kezdődött tanévben, Békés megyében két középiskolát érint. Az iskolai bűnmegelőzési tanácsadók 5 településen, 7 iskolában igyekeznek segíteni a pedagógusok munkáját és a gyermekeket, szüleiket. Emellett a rendőrség drogprevenciós összekötői telefonon és e-mailben is elérhetőek, illetve fogadóórákat is tartanak.
 
Azért, hogy a gyermek- és ifjúságvédelmi programokban résztvevő munkatársak naprakész információkkal rendelkezzenek és szükség esetén a lehető leghatékonyabban tudjanak segítséget nyújtani, a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztálya képzést szervezett számukra.
 
A szeptember 8-án Békéscsabán megtartott szakmai napon Fehér Tünde c. r. alezredes, az Országos Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztályának kiemelt főelőadója ismertette a főbb feladatokat. A droghasználattal kapcsolatos tapasztalataikról előadást tartott Kárász László, az Országos Mentőszolgálat Békés megyei vezető mentőtisztje. A békéscsabai Szent László Utcai Általános Iskola 1994-ben Békés megyében elsőként csatlakozott a DADA programhoz. Az intézmény egyik tanítója, Tóth Ildikó az elmúlt években szerzett tapasztalatait foglalta össze. A Békéscsabai Szakképzési Centrum Trefort Ágoston Szakképző Iskolájának és Kollégiumának nevelési igazgató-helyettese, Malatyinszki Péter pedig az iskolai bűnmegelőzési program hasznosságát méltatta.
 
A Békés Megyei Rendőr-főkapitányság a 2016/2017-es tanévben is az oktatási intézményekkel együttműködve, a pedagógusok, szülők észrevételeit, tapasztalatait figyelembe véve működteti az iskolások biztonságát erősítő, ismereteik bővítését célzó programjait.

FEL