A rendőrség a Békés vármegyei járásokban is megtartotta a közbiztonsági fórumot

2023. november 20. 08:18 | behir.hu

Kilenc Békés vármegyei városban tartott a rendőrség 2023. novemberében járási közbiztonsági egyeztető fórumot. Az évente összehívott tanácskozások célja, hogy a rendőrség, valamint a járási hivatalok, önkormányzatok, polgárőr szervezetek, oktatási intézmények, civil szervezetek, egyházak vezetői, képviselői közvetlenül is meg tudják vitatni egymással a közbiztonsággal, közrenddel kapcsolatos észrevételeiket, tapasztalataikat.

 A Békéscsabán, Békésen, Gyulán, Mezőkovácsházán, Orosházán, Sarkadon, Szarvason, Gyomaendrődön és Szeghalmon megtartott egyeztetéseken a résztvevők közül többen elismerően szóltak a rendőrség tevékenységéről. A vármegyei rendőrfőkapitány, Vörös Ferenc r. ezredes, illetve egy alkalmon az őt helyettesítő Hudák Pál r. ezredes, rendészeti rendőrfőkapitány-helyettes az adott járás területén működő rendőrkapitányságok és határrendészeti kirendeltségek vezetőivel együtt tájékoztatták a megjelenteket a települések közbiztonsági, bűnügyi helyzetéről.

A rendőri vezetők hangsúlyozták, hogy a fórum mellett fontosnak tartják a lakosság és a rendőrség közötti folyamatos párbeszédet, kapcsolattartást. Lényeges, hogy a közbiztonságot érintő észrevételek, a lakosság biztonságérzetét negatívan befolyásoló jelenségekről szóló információk a lehető legrövidebb időn belül eljussanak a rendőrséghez. A bejelentéseket, észrevételeket minden esetben megvizsgálják és a rendőri eszközökkel kezelhető problémák megoldásáért megteszik a szükséges intézkedéseket.

Amennyiben szükség van rá, a hatékony segítségnyújtás érdekében egyeztetést kezdeményeznek a társhatóságokkal. Emellett a rendőrkapitányságok valamennyi járásban igyekeznek minden korosztály számára olyan balesetmegelőzési és bűnmegelőzési programokat szervezni, amelyeken a Békés vármegyében élők hasznos tanácsokat kaphatnak a saját biztonságuk megóvásához, a környezetük biztonságának erősítéséhez.

Forrás: police.hu

További programok »

FEL