A rászoruló gyermekek nyáron is meleg ételhez juthatnak

Több mint kétszázezer rászoruló gyermek étkeztetését vállalja a kormány.

Idén 5,3 milliárd forintból étkezteti a kormány a rászoruló iskolásokat a nyári szünetben. Ez az összeg nagyjából 208 ezer gyermek ebédjét fedezi. Békéscsabán a hátrányos és halmozottan hátrányos gyermekek száma eléri a 338-at. Ők a város több pontján vehetik át a meleg ebédet hétköznap.

Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter az 55. kormányinfón számolt be a kormány gyermekétkeztetéssel kapcsolatos terveiről. – Települési önkormányzatok számára 5,3 milliárdot biztosítunk annak érdekében, hogy mintegy 208 ezer gyereknek a nyári ingyenes étkezését biztosítani képesek legyünk. A 208 ezer gyerekből várhatóan 170 ezer fogja igénybe venni ezt a lehetőséget az elmúlt évek tapasztalatai alapján. 2011/12-ben 2 milliárd, az idén 5,3, jövőre pedig az új költségvetésben 6,7 milliárd forintnyi fedezet áll rendelkezésre

Évközben a békéscsabai önkormányzat minden hátrányos és halmozottan hátrányos gyermek számára ingyenesen biztosít meleg ételt a hétköznapokon. Az önkormányzat az idei nyári szünet ideje alatt is ellátja a rászorulókat. 4,8 millió forintot fordítanak erre a célra. – Ez napi egyszeri meleg étel biztosítását jelenti. Hátrányos helyzetű gyermekek közül 248, a halmozottan hátrányos helyzetű gyermekek közül 90-en, tehát összesen 338 gyermek kapja meg ezt az ellátást – közölte Szarvas Péter.

Az ételeket a város különböző intézményeiben vehetik át a rászorulók  A Deák utcai idősek klubjában leves, paprikáskrumpli, savanyúság kerül az ételhordókba péntek délben. Az intézmény udvarára egymást követve érkeztek az ebédért. Volt, aki maga, de volt, akinek a szülője vette át a meleg ételt.

 

 

Megosztás:

Címke: , ,