A nyári szünetben is biztosított a rászoruló gyermekek étkezése

2020. június 6. 12:58 | behir

A leghosszabb iskolai szünetben is napi egyszeri meleg ételt kaphatnak a hátrányos helyzetű családban élő gyermekek.

 A szünidei gyermekétkeztetést a települési önkormányzat jegyzőjénél idén is írásban lehet igényelni az arra jogosult gyermekek számára. A szülők bármikor, akár a nyári szünet alatt is benyújthatják kérésüket, a jelentkezésnek nincsen határideje, olvasható az Emberi Erőforrások Minisztériuma szombati közleményében.

2016 januárjától az önkormányzatoknak minden iskolai szünetben kötelezően gondoskodniuk kell a hátrányos és halmozottan hátrányos helyzetű gyerekek étkeztetéséről, a szükséges forrásokat a kormány biztosítja. A gyermekétkeztetésre fordított támogatás 2010 óta közel háromszorosára nőtt, a támogatás mértéke 2021-ben már több mint 86 milliárd forintra nőhet.

Az intézményeknek az iskolai gyermekfelügyeletet, valamint az iskolai étkeztetés lehetőségét június 26-ig kell biztosítania. Az önkormányzatoknak a szünidei gyermekétkeztetést június 16-ától kell biztosítaniuk a felügyeletet nem igénylő tanulók számára.

 Forrás: MTI

További programok »

Itthon

Nem sikerült elhúzni

Egy autót húzott maga után egy férfi Sarkadon. Észrevette ezt egy szolgálaton kívüli rendőr, aki a gyanús esetről azonnal értesítette a kollégáit. A rendőrjárőrök az ellenőrzéskor megállapították, hogy a forgalomból kivont járművet egy lakatlan ház udvaráról lopták el.
2022. január 28. 18:46
FEL