A Nébih felfüggesztette egy Békés megyei állattartó tevékenységét

2022. június 29. 10:47 | behir.hu

Súlyos higiéniai problémákat tárt fel a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) egy Békés megyei, Szeghalmon működő állattartó telepén, ezért felfüggesztette annak tevékenységét - közölte Nébih szerdán.

A közleményben jelezték, hogy a helyszínen több mint 1700 kilogramm élelmiszert vontak ki a forgalomból. A kistermelő telephelyén az ellenőrök 68 jelöletlen sertést találtak, az állattartó azok származását, állategészségügyi státuszát nem tudta igazolni, a helyben vágott sertéseknél kötelező húsvizsgálat szintén elmaradt.

A Nébih feltárta, hogy a takarmánytároló helyiségben rágcsálóürülék és patkányok is voltak, az alapanyagokat és késztermékeket több esetben alátét nélküli ládákban tárolták a padozaton. A gyártótér mennyezete, a munkaasztal és a helyiségben lévő gépek szennyezettek voltak, a zsírolvasztást az ellenőrzés idején az udvaron végezték, az alapanyagot és a készterméket a földön tárolták.

Az eljárás és a bírság megállapítása folyamatban van; a kistermelő a hibák kijavítását követően folytathatja majd tevékenységét.

Forrás: MTI

További programok »

Itthon

Takács Árpád koordinálja a Békés megyei gázkitermeléssel összefüggő feladatokat

A kormány nemzetgazdasági szempontból kiemelt jelentőségű üggyé, valamint kiemelten közérdekű beruházássá nyilvánította a Békés megyei Nyékpuszta nem hagyományos földgázmező további kutatását, fejlesztését célzó Corvinus projektet. Orbán Viktor miniszterelnök a beruházással összefüggő kiemelt jelentőségű ügyekben a koordinációs feladatok ellátására Takács Árpád Békés megyei főispánt jelölte ki.
19:39
FEL