Az idei fesztiválon nem kengurukolbászt gyúrnak

2019. október 22. 06:14 | behir

Az Ausztráliai és Békési Polgárok Egyesülete pár éve - amikor Ausztrália volt a kolbászfesztivál díszvendége - kenguruhúsból is gyúrt kolbászt. A csapat most úgy döntött, hogy hagyományos kolbászt készít.

Minden bizonnyal Sean Falli, az Ausztráliai és Békési Polgárok Egyesületének ausztrál vezetőségi tagja érkezik a legmesszebbről a 23. Csabai Kolbászfesztiválra a kenguruk országából. Amikor pár éve Ausztrália volt a kolbászfesztivál díszvendége, az egyesület csapata kenguruhúsból is gyúrt kolbászt, ebben az évben viszont hagyományos kolbászt készít. A versenyző gárda tagjai: Sean Falli, Lipcsei Zoltán, Farkas László, Czebe Sándor és Krámli Ildikó.

Juhász Zoltán, az egyesület elnöke elmondta, az asztalt Ausztráliára jellemző, az országra emlékeztető díszekkel dekorálják, és Magyarország, valamint Ausztrália zászlaja is természetesen ott lesz. A csapat tagjai az egyesület egyenpólójában gyúrnak majd október 26-án, a frisskolbász-készítő versenyen.

Juhász Zoltán kiemelte, az Ausztráliai és Békési Polgárok Egyesülete 2011-ben alakult meg, de az elmúlt években az egyesület taglétszáma elérte a 80 főt. Tagjai között több, Ausztráliában élő magyar család található. A kint élő magyar tagokkal szoros kapcsolatot ápolnak. Közülük a legtöbben évente egyszer, a júliusban megrendezendő Ausztrál Napra hazalátogatnak.

Az egyesület tiszteletbeli elnöke dr. Kiss-Rigó László, a Szeged-Csanádi Egyházmegye püspöke, aki éveket töltött Ausztráliában, és akinek családja még mind a mai napig ott él. Az egyesület feladatának tekinti az országok közötti kapcsolatok ápolását, a Bécsben található nagykövetséggel való szoros kapcsolat kiépítését (eddig négy ausztrál nagykövet látogatott el Békésre), valamint a jótékonysági tevékenység folytatását.

Barátság, szeretet, segítőkészség. Így hangzik az elnök által megfogalmazott mottó, amelynek az elmúlt években az egyesület megpróbált eleget tenni.

 

Itthon

Nyári táborok: Segítünk a tábort keresőknek és a tábort szervezőknek

Nyakunkon a nyár! A távoktatás, az osztálytársak távolléte miatt idén talán még fontosabb, hogy közösségben legyenek, különböző izgalmas és hasznos programokon vegyenek részt a gyerekek. A behir igyekszik segíteni, hogy mindenki megtalálja a számára kedves elfoglaltságot az idén is igen gazdag tábori kínálatban.
11:53
FEL