A Kulturális Örökség Európai Éve 2018

2018. január 23. 12:08 | behir

A magyar kultúra csúcsvívmányai és hősei méltán szerepelnek az európai kultúra legfontosabb teljesítményei között – mondta Navracsics Tibor, az Európai Bizottság oktatásért, kultúráért, ifjúságpolitikáért és sportügyért felelős biztosa a Kulturális Örökség Európai Éve 2018 magyarországi programsorozatának megnyitóján, a magyar kultúra napján, hétfőn este, Budapesten.

Az egyes nemzetek és kultúrájuk nélkül nincs sem Európa, sem európai kultúra – fűzte hozzá Navracsics Tibor, aki kiemelte azt is: Magyarországot Európában és a világon mindenhol kulturális nagyhatalomként ismerik.

Csepreghy Nándor, a Miniszterelnökség államtitkára hangsúlyozta: Európa és az európai kultúra ereje abban rejlik, hogy sokszínűségére mindig a fejlődés előmozdítójaként, és nem akadályaként tekintettek.

A különbözőségek felismerése nem szabad arra sarkaljon, hogy az egyes nemzeti kultúrák feloldódjanak valamilyen alaktalan, tulajdonságok nélküli egységben – fogalmazott a politikus.

A Kulturális Örökség Európai Éve 2018 programsorozat fő célja, hogy minél több embert ösztönözzön az egyetemes európai kultúra felfedezésére, erősítse polgáraiban az európai azonosságtudatot.

Forrás: MTI

 

További programok »

Kultúra

FEL