A Körösparti Vasutas Koncert Fúvószenekarral bővül a Csabai Nyár

A fúvószenekar számos sikert tudhat magáénak mind hazai, mind külföldi megmérettetéseken.

Bővült a Csabai Nyár kínálata:  2016. július 13-án, szerdán, 19 órai kezdettel a Városháza Díszudvarán fellép a Körösparti Vasutas Koncert Fúvószenekar, vezényel Döge Csaba – közölte a Békéscsabai Jókai Színház.

A Körösparti Vasutas Koncert Fúvószenekar tagjai amatőr zenészek, zenetanárok, diákok, tagjainak létszáma 50-70 fő között mozog. Fenntartója és működtetője a fennállásának 40. évét ünneplő VOKE Vasutas Művelődési Háza és Könyvtára.

A hangverseny nyitányaként Julius Fucik: Attila-koncertindulóját hallhatják. A hagyományoknak megfelelően, kortárs magyar zeneszerző műve ezen az estén is szerepel a koncert műsorában. Hidas Frigyes: Vjenne (History of Vriezenveen) című darabja egy holland város történetét meséli el.

A koncerten elhangzik egy igazi magyaros hangzású mű: Alfred Bösendorfer: Kis magyar rapszódia. Ennio Morricone: Moment for Morricone című műve népszerű filmzenei dallamokkal örvendezteti meg a zeneszerető közönséget. Latin Celebration című egyveleg vérpezsdítő melódiái zárják a koncertet.

A Körösparti Vasutas Koncert Fúvószenekar számos sikert tudhat magáénak mind hazai, mind külföldi megmérettetéseken. Legutóbb 2015 augusztusában a lengyelországi Wresnia városában az elismert szakemberekből álló zsűri értékelése alapján II. helyezést ért el az együttes. 2016 júliusában a luxemburgi Diffwinds nemzetközi fúvószenekari fesztiválon képviseli a zenekar Magyarországot és szűkebb pátriánkat. A Differdange városában megrendezésre kerülő eseményen való részvétel támogatói: Békéscsaba Megyei Jogú Város Önkormányzata, Nemzeti Kulturális Alap, Nemzeti Együttműködési Alap. 

Megosztás:

Címke: ,