A járvány ellenére is Békéscsabára várták a kolbászkedvelőket

2020. október 25. 11:38 | Horváth Szabolcs

Idén elmaradt Magyarország egyik legnagyobb gasztro-kulturális rendezvénye, a Csabai Kolbászfesztivál, de a szervezők nem mondtak le teljesen a programról. Kicsit másképp, kevesebb résztvevővel és a biztonsági szabályokat betartva, Malac a jégen névvel készültek rendezvénnyel a Csabai Rendezvénypajtában.

Sülő kolbász illata, gyermekeknek szóló programok, egy kis testmozgás a felnőtteknek - számos program várja az érdeklődőket a kolbászfesztivál szűkített változatán. Volt, aki kérdésünkre azt mondta, nem zavarja, hogy kisebb a rendezvény, hiszen a hunagrikumnak számító csabai kolbászért érkezett a rendezvénypajtába; más úgy fogalmazott, fiatalságát idézi az esemény, hiszen az elmúlt években több mint százezer látogatót vonzó kolbászfesztivál régebben jóval szerényebb körülmények között zajlott.

A rendezvény szervezői elmondták, idén a koronavírus-járvány miatt felelősségteljesen kellett gondolkodniuk, így letettek a világ legnagyobb kolbászkészítő versenyéről. Kiss Roland, a Csabai Rendezvénypajta rendezvényszervezője azt mondta: nem szerették volna, ha a fesztiválon gócpont alakul ki, de a program hagyományőrző részét mindenképpen fent szeretnék tartani évről-évre. Így mindenki megismerkedhet a kolbászkészítéssel, minőségi zene kíséretében. Ezen felül erre az alkalomra időzítették a rendezvénypajtában a jégpálya szezonnyitóját is. 

Az ételek és kulturális programok mellett kézművesek is helyt kaptak az egész hétvégén zajló rendezvényre.

Galéria

Itthon

Továbbra is kiemelten fontos az immunerősítés!

Az ősztől tavaszig tartó időszak a légúti fertőzések tipikus időszaka. Ilyenkor különösen fontos a vitaminok pótlása, hiszen kevesebb zöldséghez, gyümölcshöz jutunk, kevesebb a napsütéses órák száma, ezért a természetes D-vitamin termelésünk is hiányos – mondta Galgóczi Ágnes, az NNK járványügyi osztályvezetője a hirado.hu-nak. Szlávik János, a Dél-pesti Centrumkórház infektológus főorvosa a maszkhasználat és a védőoltások fontosságára hívta fel a figyelmet.
18:16
FEL