A járvány ellenére is Békéscsabára várták a kolbászkedvelőket

2020. október 25. 11:38 | Horváth Szabolcs

Idén elmaradt Magyarország egyik legnagyobb gasztro-kulturális rendezvénye, a Csabai Kolbászfesztivál, de a szervezők nem mondtak le teljesen a programról. Kicsit másképp, kevesebb résztvevővel és a biztonsági szabályokat betartva, Malac a jégen névvel készültek rendezvénnyel a Csabai Rendezvénypajtában.

Sülő kolbász illata, gyermekeknek szóló programok, egy kis testmozgás a felnőtteknek - számos program várja az érdeklődőket a kolbászfesztivál szűkített változatán. Volt, aki kérdésünkre azt mondta, nem zavarja, hogy kisebb a rendezvény, hiszen a hunagrikumnak számító csabai kolbászért érkezett a rendezvénypajtába; más úgy fogalmazott, fiatalságát idézi az esemény, hiszen az elmúlt években több mint százezer látogatót vonzó kolbászfesztivál régebben jóval szerényebb körülmények között zajlott.

A rendezvény szervezői elmondták, idén a koronavírus-járvány miatt felelősségteljesen kellett gondolkodniuk, így letettek a világ legnagyobb kolbászkészítő versenyéről. Kiss Roland, a Csabai Rendezvénypajta rendezvényszervezője azt mondta: nem szerették volna, ha a fesztiválon gócpont alakul ki, de a program hagyományőrző részét mindenképpen fent szeretnék tartani évről-évre. Így mindenki megismerkedhet a kolbászkészítéssel, minőségi zene kíséretében. Ezen felül erre az alkalomra időzítették a rendezvénypajtában a jégpálya szezonnyitóját is. 

Az ételek és kulturális programok mellett kézművesek is helyt kaptak az egész hétvégén zajló rendezvényre.

Galéria

FEL