A gyulai Kultúr Cafe 48 csokorba szedi a zenekarok élő koncertjeit

2020. április 7. 13:09 | Szilágyi Viktória

A 90-es évek legendás Undergrund helyszíne, a 48-as Club gyökereiből táplálkozó és az elmúlt években Kultúr Cafe Klub néven zajló programsorozat szervezői ugyan most nem hozhatják el a hazai együtteseket Gyulára, viszont a zenei palettát folyamatosan nyomon követve csokorba szedik a zenekarok élő, online koncertjeit.

"A mostani helyzet arra késztette a magyar zenei szakmát, hogy kommunikációs eszközeiteken keresztül egyenesen otthonaitokba érkezve segítsék lelki egészségetek karbantartását. A Kultúr Cafe 48 a következő időszakban szeretne segíteni abban, hogy ezek a virtuális találkozások létrejöhessenek. Igyekszünk figyelni a meghirdetett livestream koncerteket és megosztani veletek az információkat. Maradjatok otthon! Nézzetek online koncerteket!" - olvashatjuk a Kultúr Cafe 48 közösségi oldalán. 

Az oldalon elsőként a Ripoff Raskolnikov együttes élő koncertjére hívták fel a figyelmet a Kultúr Café Klub szervezői, de azóta már a Kaukázus frontembere, Kardos-Horváth János is szórakoztatta szobakoncerttel az érdeklődőket. 

A Kultúr Cafe 48 ezen felül az újabb, karanténhelyzetben született dalokra is felhívja a figyelmet, ilyen módon erősítve a "bezárt lelkek immunrendszerét" - ahogy fogalmaznak.

Nemrég született meg például a Hiperkarma "Kincsem meg én" című dala:

 

 

A The Carbonfools zenekar új videoklipjében pedig azt mutatja meg, hogy mit csinálnak a zenészek, ha otthon maradnak:

 

 

Azóta pedig már a Kiscsillag zenekar is egy vadonatúj karanténklippel örvendeztette meg a rajongótáborát:

 

 

Ezek is érdekelhetik

További programok »

Gyula

Halmos Béla Népzenei és Világzenei Fesztivál

Július 15-én 20 órától a Gyulai Várszínpadon István Szalonna és Bandája és a Jantyik testvérek “Aranyosra festem” című előadására várják a nézőket. A Halmos Béla emlékére és tiszteletére rendezett esten fellép a Zűrös banda és az Ötödik évszak zenekar is.
2022. július 3. 23:59
FEL