A Gyöngy Presszó nyerte a Téli Kupát

2016. február 20. 18:56 | behir.hu

A csabai kispályás futball a téli holtszezonban sem pihent. Bő egy hónap küzdelem után eldőltek a végső helyezések a nagy hagyományokra visszatekintő Téli Kupán a Kazinczy Ferenc Általános Iskola tornatermében.

Ebben az évben a korábbi évekhez képest kevesebb, nyolc csapat nevezett a megmérettetésre. A futballbarátok emlékezhetnek, korábban egész hétvégén pattogott a labda a Téli Kupán, népes mezőny küzdött a tornán. A bajnokság ezúttal is január elején kezdődött az alapszakasszal, majd február 20-án már a helyosztókon csaptak össze a csapatok.

Az első elődöntőben a Sziszi Szita és a Békéscsabai RISE parázs meccset vívott, a kiállításokkal is tarkított feszült összecsapást végül 2-1-re utóbbi csapat nyerte. A másik elődöntőben a Gyöngy Presszó magabiztosan, 5-1-re verte a Dánfok Vendéglőt, így összejött a várva várt finálé. A döntőt a BRISE kezdte jobban és szerzett 1-0-ás előnyt. A második játékrészben előbb egy távoli lövéssel egyenlített a Gyöngy, majd egy újabb messziről elengedett löket után a kapufáról kipattanót értékesítettek közelről. Ezzel 2-1-re már a Gyöngy Presszó vezetett, amely megőrizte előnyét és megnyerte a kupát.

A 3. helyért:

Sziszi Szita-Dánfok Vendégló 1-2

Döntő:

Gyöngy Presszó-Békéscsabai RISE 2-1

A torna legjobb játékosai:

Toldi Balázs (Gyöngy Presszó), Beliczay Olivér (Békéscsabai RISE), Gera Imre (Dánfok Vendéglő)

FEL