A bűnözés nem nemhez kötött

2019. október 18. 09:28 | behir

A rendőrség megmutatja a legkeresettebb női szökevényeket.

Az EUROPOL legújabb kampányában a tagországok rendőri szervei összesen 22 EU állam legkeresettebb női bűnözőjét körözik.

A nők, a férfiakhoz hasonlóan képesek súlyos bűncselekmények elkövetésére? Az „Európa legkeresettebb” honlapján található női szökevények azt bizonyítják, hogy képesek. Az EU bűnüldöző szervének új kampányában szereplő bűnözőket – mindkét nem tagjait – olyan súlyos bűncselekmények miatt keresik, mint a gyilkosság, a drogkereskedelem, a csalás, a lopás és az emberkereskedelem. Az Önök információira van szükségünk, hogy segítségükkel a nyomukra akadhassunk, és felelősségre vonhassuk őket a tetteikért.

A fókuszban a bűncselekmény mögötti történet áll, így kezdetben egy álarc takarja a bűnözőt. Ahogy a történet halad előre, az álarc részei eltűnnek, és a „néző” tippelhet a bűnöző nemére.

 

 

A kampány célja, hogy minél több látogató keresse fel a www.eumostwanted.eu/crimehasnogender honlapot. A tapasztalatok azt mutatják, hogy minél többen látják a keresett szökevényeket, annál nagyobb az esélye, hogy valaki be tudja illeszteni a kirakós utolsó darabját, aminek segítségével sikerül a keresett személyt lokalizálni, majd letartóztatni. A honlapon közvetlenül, név nélkül lehet információkat küldeni közvetlenül a nemzeti nyomozóknak, akik a szökevényt keresik.

Dudás Ildikót, a Veszprémi Törvényszék és a Győri Ítélőtábla ítélete alapján bűnsegédként elkövetett kábítószer-kereskedelem bűntette és más bűncselekmények miatt körözik, mivel a rá kiszabott 6 év fegyházbüntetését nem kezdte meg. Dudás 2010 tavaszától 2012 áprilisáig bűntársaival – különös tekintettel az élettársára – kereskedett speed, valamint ecstasy típusú kábítószerekkel a Balaton környéki lokálokban és rendszeresen fogyasztotta is a szereket. A körözött nő és élettársa nemcsak a különböző szórakozóhelyeken, hanem gyermekeik jelenlétében, napközben az otthonukban is használták a fenti szereket, továbbá volt olyan alkalom, amikor a kábítószer átvételekor kiskorú gyermekeik is jelen voltak.

 

Forrás: police.hu

FEL