A Bundesligából igazolt irányító-átlövő Békéscsabára

2024. február 23. 08:18 | Kovács Dávid

A női kézilabda NB I-ben szereplő TAPPE-Békéscsabai Előre NKSE 2024. június 30-ig szóló szerződést kötött a svéd állampolgársággal is rendelkező Fatos Kücükyildizzel, aki a német első osztályban szereplő Sport-Union Neckarsulm csapatától érkezett a lila-fehér klubhoz – jelentette be az egyesület csütörtök este.

A mindhárom belső poszton bevethető 31 éves játékos Törökországban született, majd hétéves korában költözött a családjával Svédországba és itt ismerkedett meg a kézilabda alapjaival. Fatos Kücükyildiz svéd és dán csapatokban eltöltött időszak után 2020 nyarán igazolt a Bundesligába, ahol először a HL Buchholz-Rosengarten játékosa lett. Ebben az idényben a  Német Kupa négyes döntőjének legjobb játékosává választották, majd a szezon végén a Borussia Dortmundhoz szerződött. A sárga-feketék színeiben egy idényt töltött el, ebben az időszakban a Bajnokok Ligájában is pályára lépett.

A török válogatottban szereplő sportoló 2022-ben igazolt a szintén első osztályú Sport-Union Neckarsulm együtteséhez, innen érkezett Békéscsabára, ahol hétfőn írta alá az idény végéig érvényes megállapodását. Rácz Sándor együttese pénteken az Alba Fehérvár KC ellen lép pályára bajnoki mérkőzésen.

További programok »

FEL