A Bíróságok Napját ünnepelték a Gyulai Törvényszéken

2019. július 12. 14:12 | behir

Az ünnepségen elismeréseket is átadtak.

A Gyulai Törvényszéken július 11-én ünnepséget rendeztek a Bíróságok Napja alkalmából, amelyet a Békés megyei bíróságok vezetői mellett a társszervek képviselői is részt vettek.

Az idei évben megrendezett ünnepség jelentőségét emelte, hogy éppen 150 évvel ezelőtt, július 15-én hirdették ki a bírói hatalom gyakorlásáról szóló 1869. évi IV. törvénycikket. Ez a jogszabály a magyar igazságszolgáltatás egyik meghatározó állomása volt, ugyanis szétválasztotta a közigazgatást és az igazságszolgáltatást – írja közleményében a szervezet.

Az ünnepséget dr. Bagdi Árpád Gyula, a Gyulai Törvényszék elnöke nyitotta meg, aki köszöntőjében kiemelte: a Gyulai Törvényszék legfontosabb küldetése, hogy biztosítsa Békés megye lakossága számára a pártatlan, szakszerű és időszerű igazságszolgáltatást. Elnöki pályaművének mottójára – amely a „Tradíció és innováció” - utalva hangsúlyozta a hagyományok követésének és az elkerülhetetlen fejlődésnek a szükségességét, továbbá e kettő közötti összhang megteremtésének fontosságát. Köszönetét fejezte ki a bírósági dolgozók felé színvonalas munkájukért és a kiemelkedő eredményekért, valamint a társszervek képviselői felé az igazságszolgáltatási munka terén nyújtott szakmai együttműködésért. Rámutatott arra is, hogy ez utóbbi fontossága még inkább a középpontba kerül olyan időkben, amikor az eljárási törvények mindkét ügyszakban párhuzamosan mennek át komoly változásokon.

A Bíróságok Napján megrendezett ünnepség részeként heten vettek át elismerést a bírósági szervezet érdekében végzett kiemelkedő és értékes szakmai tevékenységükért.

További programok »

Itthon

Együttműködés a zöld városokért

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara a Magyar Díszkertészek Szakmaközi Szervezetével közösen idén is elindította a Gazdálkodjunk okosan zöldfelületeinkkel! országos rendezvénysorozatot, melynek legutóbbi állomása Gyula volt. A roadshow a faiskolák, a zöldfelület-gazdálkodásban résztvevők és a települési önkormányzatok együttműködését is segíti.
2021. október 27. 17:18
FEL