Új birkózó klub alakult Orosházán

2017. augusztus 11. 13:11 | behir.hu

Ezentúl két orosházi birkózó klub is öregbítheti Békés megye harmadik legnagyobb városának hírnevét, hiszen megalakult az Orosházi Birkózó Egyesület. Az Orosházi Spartacus Birkózó Klubtól megvált edzőkkel és közel 60 gyermekkel, Akantisz Tamás elnök vezetésével vágnak bele a munkába.

Az új egyesület munkáját jelenleg is segíti tapasztalataival és tanácsaival az 1980-as év olimpiai bajnoka, Növényi Norbert, akinek kisfia szintén az Orosházi Birkózó Egyesület versenyzője - írja az oroscafe.hu.

– Azok az edzők tanítják a fiatalokat , akik a jelenleg a másik klub színeit képviselő birkózóknak is megtanították az alapokat és kineveltek jó pár országos bajnokságon és nemzetközi versenyen kiemelkedő helyen végzett sportolót – fogalmazott a hírportálnak Hangya János, az egyesület edzője.

– Úgy érezzük, hogy amennyiben a jelenlegi orosházi birkózás színvonalát fent akarjuk tartani és a versenyzők érdekeit szolgálni, ki kellett válnunk abból a közegből. Ebben nagy segítségünkre volt a Székács József Evangélikus Óvoda, Általános Iskola és Gimnázium, valamint Fehér Borbála igazgatónő. Nélkülük nem tudtuk volna elindítani a megalakulásunkhoz szükséges folyamatot. Célunk, hogy tovább öregbítsük Orosháza hírnevét. Bízunk benne, hogy ebben a város is támogatni fog minket – tette hozzá.

Három edző irányításával – Ifj. Jeszenszky P. László, Kiss István és Hangya János – a Székács iskola tornatermében tartják az edzéseket, hétfőtől péntekig, 17 órától 18 óra 30 percig. Az egyesület birkózói augusztus 22-27. között edzőtáborban vesznek részt. Ez idő alatt az edzések szünetelnek majd.

További programok »

FEL