Itthon

2024. szeptember 22.

Ha lehet, fogyasszunk levest mindennap

Az egész világon népszerű fogás a leves, amely az emberi táplálkozás egyik legmeghatározóbb eleme. Nem hiányozhat az ünnepi vagy a hétköznapi asztalról sem, a munkahelyi, iskolai menük fontos szereplője. A cikkben arra hívjuk fel a figyelmet, hogy miért érdemes bevinni a mindennapjainkba ezt az ételt, illetve egyszerű tárkonyos galuskás húsgombóc leves recepttel is kedveskedünk olvasóinknak.
2024. szeptember 22. 16:26 | Csiffáry Zsuzsanna
Tovább olvasom

Tíz őszi randiötlet pároknak

Elérkezett az ősz, a levelek egyre színesebbek, s bár az idő már nem olyan meleg, ez ne akadályozzon meg senkit abban, hogy minőségi időt tölthessen párja társaságában. Ebben a listában összegyűjtöttünk 10 olyan randi lehetőséget, ahol kiélvezhetjük az ősz minden szépségét kedvesünkkel.
2024. szeptember 22. 15:21 | Kintner Nikolett
Tovább olvasom

Gnocchi az olasz krumplinudli – egy csipetnyi olasz íz a tányéron

A gnocchi az olaszok világhírű burgonyás galuskája, nálunk édes változata a nudli. A gnocchi nem más, mint egy viszonylag egyszerűen elkészíthető tésztaétel, amit főleg sós, hús nélküli mártásokkal készítenek és előételként fogyasztanak. A cikkben kitérünk a tészta eredetére, és egy könnyen elkészíthető receptet is közlünk.
2024. szeptember 22. 11:55 | Csiffáry Zsuzsanna
Tovább olvasom
2024. szeptember 21.

60 éve maturáltak a volt Rózsások

Fiatalok vagyunk még, de nem annyira, így 2-3 évente megrendezzük az érettségi találkozót – mondja szombat délután dr. Kerekes Attila, a program szervezője. A békéscsabai Rózsa Ferenc Gimnázium 1964-ben végzett IV/C osztály diákjaival a Fiume Étteremben találkozom. Az 1960-as tanévet 51-en kezdeték el, és négy esztendővel később 41-en érettségiztek le (maturáltak); az osztályba négy lány is járt.
2024. szeptember 21. 20:43 | Such Tamás
Tovább olvasom
FEL