Táboroznak az egészségügy iránt érdeklődő fiatalok

Csütörtökön a gyulai tagintézményben folytatódik a tábor, ahol a gyermekosztályon, tanulóbabákon gyakorolják majd a fürdetést vagy éppen a pelenkázást a táborlakók.

Bővebben

Gépkocsikkal támogatja a Meszlényi-Autó a BSZC képzését

Két autóval gazdagodott a Békéscsabai Szakképzési Centrum a Meszlényi Autó jóvoltából. A gépjárművek a karosszérialakatos tanulók gyakorlati képzését segítik majd elő. Az átadó ünnepségen az autókereskedő cég karosszérialakatos műhelyét is bemutatták.

Bővebben

Közel félmilliárdnyi támogatás lesz a családi bölcsődék létrehozására

A kormány családi bölcsődék létrehozására kiírt pályázata alapján – 465 millió forint támogatásból – 726 bölcsődei férőhely létesül a következő évben – mondta az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) család- és ifjúságügyért felelős államtitkára Érden kedden.

Bővebben

Korhatáros KRESZ: Amit az óvodásoknak a biztonságos közlekedésről tudni kell

Az Autós Nagykoalíció zászlajára tűzte, hogy a szabályok sulykolása és a logikai érvek helyett (és mellett) a közlekedők érzelmeire ható üzeneteivel tesz hazánk közlekedésbiztonsági helyzetének javításáért.

Bővebben

Terápiás kutyák segítik a sajátos nevelési igényű gyerekeket Békésen

Ha kell még a számolásban is segítenek – terápiás kutyák segítik az SNI-s gyerekeket Békésen.

Bővebben

Kinevezték a BSZC főigazgatóját és kancellárját

Április 30-án újabb öt évre Mucsi Balázst nevezték ki a Békéscsabai Szakképzési Centrum főigazgatójának. Emellett január elsejétől kancellária rendszert vezettek be a szakképzési centrumokban: a békéscsabai intézmény kancellárjává Uhljár Eriket választották, szintén öt évre.

Bővebben

Botrányba fulladt az érettségi egy békéscsabai magániskolánál

Hiába ment el 28 diák hétfőn reg­gel meg­írni a ma­gyar­érett­sé­git, nem vizs­gáz­hat­tak le egy csaló ma­gán­is­kola vissza­élé­sei miatt. Egy hete még arról kap­tak pe­csé­tes le­ve­let, hogy je­len­je­nek meg a hét­fői vizs­gán, aztán az utolsó pillanatban e-ma­il­ben kö­zöl­ték velük, hogy nincs joguk érett­sé­gizni

Bővebben

Ballagás: Pénteken és szombaton búcsúznak iskoláiktól a végzősök

A BSZC Trefort Ágoston Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája és Kollégiuma diákjai már pénteken elballagtak, az ő ballagásuk képeivel és Szarvas Péter, Békéscsaba polgármestere köszöntőjével kívánunk mi is sok sikert a fiataloknak.

Bővebben

„Az egyetlen kudarc az életben az, ha nem próbáljuk meg azt, amiben hiszünk”

A BSZC Zwack József Kereskedelmi és Vendéglátóipari Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája végzős tanulóitól nemcsak a pedagógusok és diáktársaik búcsúztak, hanem az intézmény névadójának leszármazottja, Zwack Sándor is.

Bővebben

Békéscsapai csapat lett a harmadik helyezett az ESTÖRI versenyen

Hagyomány és modernitás – Sorsfordítók a 20. században címmel rendezték az ESTÖRI verseny döntőjét április 27-én a kismartoni Esterházy-kastélyban. Az újító és immár hagyományteremtő megmérettetés a történelemoktatásba integrálja a digitális eszközöket, azokat a diákok folyamatosan használják a feladatok megoldásánál.

Bővebben

Szabadtéri Ovi-Sport pályát adtak át Békéscsabán

Hivatalosan is átadták a harmadik békéscsabai Ovi-Sport pályát a Tündérkert Óvodában.

Bővebben

Ötéves technikummá alakulnak a szakgimnáziumok 2020 szeptemberétől

A szakképzés megújítása érdekében 2020 szeptemberében a mostani szakgimnáziumok ötéves technikummá, a szakközépiskolák pedig hároméves szakképző iskolákká alakulnak – jelentette be Pölöskei Gáborné, az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) helyettes államtitkára szerdai budapesti sajtóbeszélgetésén, a Szakképzés 4.0 stratégiát ismertetve.

Bővebben

Pénzügyi tudatosságra nevelnek állami gondozott gyermekeket

Pénzügyi tudatosságra nevelnek állami gondozott gyermekeket a Vásáry Tamás Alapítvány és a Biztos Jövőkép együttműködésében szervezett oktatáson a Life changer program keretében március 30-án – közölte Joó Beatris, az alapítvány operatív igazgatója az M1 aktuális csatorna és a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című közös műsorblokkjában szerdán. 

Bővebben

Jövőre is folytatódik az iskolagyümölcs-, iskolazöldség- és iskolatejprogram

Európában az iskolások a következő tanévben is tejet, gyümölcsöt és zöldséget kapnak az Európai Unió 250 millió eurós (mintegy 80 milliárd forint) programjának köszönhetően, amely azt hivatott elősegíteni, hogy a gyermekek körében egészséges táplálkozási szokások honosodjanak meg – közölte az Európai Bizottság szerdán.

Bővebben

Határon túli magyar diákok gyúrták a csabai kolbászt

Három határon túli iskolából érkeztek diákok a Gyúrjuk körbe a Kárpát-medencét elnevezésű kirándulásra, amelynek házigazdája a békéscsabai Szeberényi Gusztáv Adolf Evangélikus Gimnázium.

Bővebben

Március 21-én és 22-én módosíthatók a középfokú felvételi jelentkezések

Csütörtökön és pénteken van lehetőségük a középfokú felvételi eljárásban a tanulóknak eredeti továbbtanulási terveik módosítására, amit a szabályok alapján egy alkalommal tehetnek meg.

Bővebben

Dr. Steinmetz Barnabás: Lehet egyszerre eredményesen tanulni és sportolni is

Dr. Steinmetz Barnabás, kétszeres olimpiai bajnok vízilabdázó nem csupán sikerekben gazdag pályafutásáról mesélt a gyerekeknek, hanem sportolt is a fiatalokkal Petőfi Utcai Általános Iskolában.

Bővebben