Online segítenek a prevenciós szakemberek

2020. április 9. 11:48 | Szilágyi Viktória

A veszélyhelyzet miatt a drogprevenciós programok is leálltak hazánkban. Az oktatási intézmények bezárása miatt az iskolai megelőzés is szünetel. Egy rövid átszervezést követően a szakemberek az interneten igyekeznek segítséget nyújtani a fiataloknak.

Nemrégiben volt látható Békéscsabán a Köztes Átmenetek című kiállítás, amely interaktív módon mutatta be a droghasználat sokdimenziós problémáját. A kiállítást az ország több településén is bemutatták, amelyet most fel kellett függeszteni. Varga Dániel, a tárlat szakmai vezetője a behir.hu kérdésére elmondta: online formában szeretnének prevenciós szolgáltatást nyújtani a fiataloknak.

− Az online prevenciós munkában, arra fókuszálunk, hogy ebben az ideiglenes, de nagyon jelentősen megváltozott időszakban is segítsük a hozzánk fordulókat abban, hogy meg tudják tartani a mentális egészségüket és a teljességüket. Igyekszünk segíteni, hogy mindenki a lehető legjobban, harmóniában tudjon létezni − fogalmazott a szakember. 

Varga Dániel hangsúlyozta: ez az időszak mindenkinek nehéz, ezért tudatosan kell figyelnünk a szokásainkra. Hozzátette, hogy azok, akik valamilyen függőséggel küzdenek, ők is otthon vannak, több szabadidejük van és nagy nyomás alatt állnak, ahogyan most mindannyian.

A MI-ÉRTÜNK Prevenciós és Segítő Egyesület is online tanácsadással nyújt segítséget ebben a speciális helyzetben. Mező Andrea, az egyesület elnöke hangsúlyozta: remélik, hogy minél előtt tudják 100%-osan folytatni a tevékenységüket.

− Jelenleg a www.mi-ertunk.hu honlapunkon online tanácsadás formájában tudun segítséget nyújtani, illetőleg természetesen van lehetőség személyes találkozásra is. Azokkal a klienseinkkel, akikkel az eddigiek során már volt valamilyen kapcsolatunk, előre egyeztetett időpontban tudunk személyesen is találkozni − jegyezte meg Mező Andrea.

Az egyesület az újonnan érkező kliensek számára is biztosítani tudja ezt a lehetőséget. Amennyiben bárki úgy érzi, hogy most valamilyen segítségre lenne szüksége, személyesen is találkozhat a segítőkkel, abban az esetben, ha egészséges.

Az egyesület a közösségi oldalán más segítségnyújtó szolgálatok elérhetőségeit és a veszélyhelyzetben való elérésüket is folymatosan közli. 

 

További programok »

Itthon

FEL