Koraszülött mentő - a motorosok is kitettek magukért

2017. április 25. 15:18 | Horváth Szabolcs

A Körös Motoros Egyesület a koraszülött mentőautó megvásárlásához szervezett motoros felvonulást és adománygyűjtést a hétvégén.

Közel 130 nagytestű motor és gazdáik jöttek el a felvonulásra, de nem csak a vasak dübörgő hangjával hívták fel a figyelmet a koraszülött mentőautó fontosságára. A kemény bőrruhás, néha zord külsejű motorosok nem fukarkodtak az adományokkal: a felvonulás eredményeként közel 200 ezer forintot gyűjtöttek össze. De további felajánlásokat várnak a többi egyesülettől is.

- A motorosok nagy része legalább egy-két liter benzin árát rászánja az adakozásra - mondta a felvonulás egyik résztvevője, Baji Imre.

-A fizetésünkhöz mérten segítünk, hogy meg lehessen venni a mentőautót. Van egy kislányunk, így még fontosabbnak tartjuk, hogy igenis legyen Békés megyének koraszülött mentőautója - nyilatkozta Oláh László, az egyik motoros.

A szervező egyesület már a megalakuláskor azt tűzte ki célul, hogy minden karitatív megmozdulást - ahogy tud - támogatni fog. Mindezt úgy, hogy a többi motoros egyesülettel is felveszik a kapcsolatot.

-Minden jótékonysági esemény mellé odaállunk, és próbáljuk a legtöbbet kihozni belőle. Ez most is sikerült, hisz közel 120 motoros jött el, attól függetlenül, hogy kicsit kellemetlen az idő és fúj a szél - nyilatkozta a program szervezője, Huszka-Seben Gabriella, a Körös Motoros Egyesület vezetője.

Dr. Abdulrahman Abdulrab, a koraszülött mentőautó beszerzését felvető gyulai gyerekorvos a dobozi úti egykori téesznél várta a motorosokat.

-Nagyon jól haladunk, már 26 millió forintot gyűjtöttünk össze.  A következő hetekben is rengeteg rendezvényünk lesz - mondta. Hozzátette: az adatok szerint a megyében született gyerekek 8-10 százaléka, éves szinten legalább 250 újszülött szorul szállításra, ezért is kiemelten fontos, hogy minél hamarabb összejöjjön a pénz.

 

A hírről készült videó anyagunk:

További programok »

Gyula

Családi napra várták az érdeklődőket Gyulán

Második alkalommal rendeztek családi napot a Sanitas Diagnosztikai és Rehabilitációs Központban szombaton, Gyulán. A programon többek táncbemutatókkal, élményautózással és kézműves programokkal várták a kicsiket és nagyokat.
2024. június 15. 18:38
FEL