Felújított épületben folytatódik az óvodások nevelése a Tábor utcában

2017. november 24. 17:10 | Papp Ádám Sándor

Átadták a Tábor utcai óvodát, amely pár hónap leforgása alatt teljesen megújult. A 140 millió forintba kerülő beruházás a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program segítségével valósult meg.

 

Augusztusban még így nézett ki a Tábor utcai óvoda.

 

 

A nyár folyamán azonban megtörtént a nyílás-zárók cseréje, a hőszigetelés, a külső és belső festés, valamint elkészült egy új épületrész is.

Az intézmény mára teljesen megújult és a gyermekek végre birtokba vehették a felújított óvodát. Az intézményvezető az átadó ünnepségen hangsúlyozta, hogy rendkívül fontosak ezek a beruházások mind a pedagógusok, mind pedig az óvodások számára.

- A gyerekek számára a legfontosabb az volt, hogy új fejlesztőszobával bővültünk, itt logopédus vagy gyógypedagógus egy intim környezetben lehetőséget kap arra, hogy külön, személyre szabott foglalkozást tartson a gyerekeknek. Korábban erre nem volt lehetőség, hiszen egy nevelői szobánk volt és akkor nem volt lehetőség ilyen fejlesztésre - hangsúlyozta Királyné Egri Mónika, a Szigligeti Utcai és Kazinczy-lakótelepi Óvoda intézményvezetője.

Békéscsaba Megyei Jogú Város tanácsnoka elmondta, hogy a városvezetés nagy figyelmet fordít a neveléshez szükséges szakmai tudás mellett a gyerekek mindennapjait szolgáló, megfelelő környezet kialakítására is.

- Nem csupán kiváló óvodapedagógusok kellenek, hanem olyan infrastruktúra is, ahol a nevelés feltételei adottak. Most ez a három, bő egy héten belül átadott fejlesztés azt igazolja, hogy az önkormányzat talál forrást arra, hogy az óvodai nevelés jobb körülmények között történjen - fogalmazott Herczeg Tamás.

A körzet önkormányzati képviselője kiemelte, hogy a fejlesztések nem fejeződtek be, hiszen jövőre a Szigligeti óvoda életében történnek majd változások. Fülöp Csaba hozzátette: a közgyűlés több projektről is döntött az elmúlt időszakban, így az intézményhálózat bővülése mellett Békéscsaba közösségi terei is folyamatosan fejlődnek majd.

 

 

 

További programok »

Önkormányzati hírek

Opauszki Zoltán: A fás szárú növények védelme még nagyobb hangsúlyt kap Csabán

Opauszki Zoltán, Békéscsaba környezetvédelmi tanácsnoka még múlt év szeptemberében kezdeményezte önkormányzati rendelet megalkotását a fás szárú növények védelméről, és a területek biológiai aktivitásértékének fenntartásáról. A szakmai és társadalmi egyeztetések után, Békéscsaba közgyűlése a legutóbbi ülésén fogadta el a rendeletet, amelyről az ötletgazdát kérdeztük.
2022. szeptember 26. 10:10
FEL