Címke: gasztronómia

2022. április 1.

14 tagú zsűrizett a szakmai napon – 35. Díszmunka- bemutató a Zwackban

A 35. Díszmunka-bemutatót és szakmai napot tartották meg a Békéscsabai SZC Zwack József Technikum és Szakképző Iskolában. A résztvevő hallgatók az intézmény tornatermében és tantermeiben, valamint az aulában mutathatták be munkáikat. A tizennégy tagú zsűri a cukrászokat, eladó-dekoratőröket, pék-cukrászokat, pincér és szakács hallgatókat bírálták ezen a napon.
2022. április 1. 14:43 | Csiffáry Zsuzsanna
Tovább olvasom
2022. február 26.
2021. december 24.

Az év bejglije és kovászos kenyér az ünnepi asztalon

A Magyar Cukrász Ipartestület idén is meghirdette a tavaly debütált Év Bejglije versenyt. Az ipartestület népszerű szakmai versenyei mellett, ennek a megmérettetésnek az a célja, hogy felhívja a figyelmet a kiváló alapanyagokból készült ünnepi süteményekre. Utánajártunk a nyertes bejgli, majd egy hagyományos kovászos kenyér elkészítésének is.
2021. december 24. 10:10 | Csiffáry Zsuzsanna
Tovább olvasom
2021. október 31.
2021. október 29.
2021. szeptember 26.
2021. szeptember 16.

Kilenc év után újra lesz lecsófesztivál

Húsz évvel ezelőtt volt az első és az idei lesz a tizenharmadik, mi az? Közel egy évtizedes csipkerózsika álmából ébred fel szeptember 25-én és 26-án a békéscsabai Lecsófesztivál. Amint azt a főszervező Frankó Attila megfogalmazta, nagyon boldog, hogy ez az álma is megvalósulhatott.
2021. szeptember 16. 13:01 | Erdei-Kovács Zsolt
Tovább olvasom
2021. szeptember 14.
2021. szeptember 9.

Közfoglalkoztatotti kiállítás: előnyt kovácsolni a nehéz körülményekből

A szakavatott vadászok által nagy műgonddal készített őzpörkölt, a kötegyáni önkormányzat standjánál gőzölgő bihari tárcsás lecsó vagy éppen az eleki főszakács által kínált hideg mediterrán paradicsomleves mellett ezernyi más különlegesség csábította a tét nélküli érdeklődőket csütörtökön Békéscsabán, a Szent István térre
2021. szeptember 9. 16:12 | Erdei-Kovács Zsolt
Tovább olvasom
2021. július 22.

Kolbászt is kóstolhattak a hagyományőrző projekt résztvevői

Ha Békéscsaba, akkor csabai kolbász! Szerda délután a Kosár- vagy kistermelői közösségek generálása című rendezvényen minden érdeklődő megkóstolhatta a megyeszékhelyre jellemző fűszerezésekkel ízesített termékeket. A Csabai Kolbászklub ügyvezető elnöke elmondta, hogy a program folytatódik, amelynek hagyományőrző és népszerűsítő célja van.
2021. július 22. 12:07 | Csiffáry Zsuzsanna
Tovább olvasom

További programok »

FEL