Címke: gasztronómia

2024. április 28.

Spontán csipkebogyólekváros zabkeksz bármikorra

Senkinek sem újdonság, hogy a reggeli részét képező zabpehely remek napkezdő étel. Ám ha valaki szereti a tejjel leöntöttet, a „hordozható változatot” sem fogja megvetni. A zabpehely gazdag B-vitaminban, tirozinban, magnéziumban, kalciumban és vasban. Ennek a gabonafélének az elfogyasztása után jelentősen javul a test energiaellátása, és a koncentrálóképesség. Íme egy megoldás, ha szénhidrát és cukormentes megoldást keres!
2024. április 28. 12:46 | Csiffáry Zsuzsanna
Tovább olvasom

Bodza nélkül nem lehet tavasz

A bodza Magyarországon őshonos növény, ráadásul az országban található növény a világ össztermelésének közel kétharmadát adja. A piacon egyetlen riválisnak mondható Ausztria. Cikkünkben e nagy népszerűségnek örvendő növényről és a bodzaszörp készítési szokásaikról kérdeztünk néhány békéscsabait.
2024. április 28. 07:08 | Csiffáry Zsuzsanna
Tovább olvasom
2024. április 18.
2024. március 30.
2024. március 29.
2024. március 25.
2024. március 19.
2024. március 17.
2024. március 10.

Ön hallott már ezekről a fura ízkombinációkról?

A különleges ételek rajongójaként nem áll távol tőlem a szélsőségek alkalmazása. A konyhában való bátorságom ellenére is csak töredékét ismerem az ízek világának. A családtagok legtöbbször örülnek a kész finomságoknak, de van olyan is, amikor nem tájékoztatom őket az eredményekről. Szeretek kockáztatni és új dolgokat kipróbálni, és a lent olvasható "ízkombók" is arra mutatnak rá, hogy a gasztronómia palettája kimeríthetetlen. Csiffáry Zsuzsanna írása.
2024. március 10. 14:30 | Csiffáry Zsuzsanna
Tovább olvasom
FEL