350 millió forintból újul meg a jaminai egészségház

2016. szeptember 20. 16:10 | behir.hu

Mintegy 350 milliós fejlesztésből újul meg a jaminai egészségház, ahol hat háziorvos, egy gyermek háziorvos, három fogorvos és a védőnői szolgálat végzi a munkáját. A Békéscsabai Városfejlesztési Kft. áprilisban nyújtotta be pályázatát a Terület- és Településfejlesztési Programban. 

A sikeres pályázatról beszámoló sajtótájékoztatón Kutyej Pál önkormányzati képviselő idézte fel az előzményeket. A korábbi terv az volt, hogy a Madách utca sarkán épül meg egy modern egészségház, ez azonban nem jött létre, most azonban ezzel a felújítással a jaminai városrészben lakók régi álma valósul meg. Dr. Ferenczi Attila városfejlesztési tanácsnok elmondta, a pályázati időszak februártól augusztusig tartott, azonban a Békéscsabai Városfejlesztési Kft. szakemberei már áprilisban beadták az anyagot, hogy az esetleges hiánypótlásra is legyen idő.

Zelenyánszkiné dr. Fábián Ágnes egészségügyi tanácsnok kiemelte, megújul a külső és a belső szigetelés, burkolatcserét végeznek, valamint egy multifunkcionális termet is kialakítanak majd.

- Nagyon korszerű rendelők lesznek, az orvosok és az ott dolgozók véleményét is kikértük, így ennek megfelelően alakítjuk ki a helyiségeket. Különös figyelmet fordítunk a fogászati röntgen helyiségre, amely a sugárvédelmi előírásoknak is teljesen megfelel majd. A pályázatnak köszönhetően eszközbeszerzésre is van lehetőség, a védőnők például egy méhnyakrákszűrő berendezést kapnak, de informatikai eszközöket és új bútorok is helyet kapnak az átalakított épületben – fogalmazott a tanácsnok.

A felújítást a tervek szerint 2018 októberében fejezik be. A munkálatokat szakaszosan végzik, a rendelők addig is fogadják majd a betegeket. Dr. Zelenyánszkiné Fábián Ágnes is kiemelte, hogy a lakosok türelmét kérik, amíg zajlanak az átalakítások.

További programok »

Önkormányzati hírek

Opauszki Zoltán: A fás szárú növények védelme még nagyobb hangsúlyt kap Csabán

Opauszki Zoltán, Békéscsaba környezetvédelmi tanácsnoka még múlt év szeptemberében kezdeményezte önkormányzati rendelet megalkotását a fás szárú növények védelméről, és a területek biológiai aktivitásértékének fenntartásáról. A szakmai és társadalmi egyeztetések után, Békéscsaba közgyűlése a legutóbbi ülésén fogadta el a rendeletet, amelyről az ötletgazdát kérdeztük.
2022. szeptember 26. 10:10
FEL