2018 első irodalmi estjét tartották a Városháza dísztermében

2018. január 12. 19:18 | Szendi Rita

Az estén Szigeti Csaba új könyvét mutatták be, amely a békéscsabai olimpikonok történeteit mutatja be.

Évadnyitó irodalmi estet rendezett a Szeretlek Békéscsaba Egyesület. Az est folyamán mutatták be Szigeti Csaba könyvét, amely az Egy város, ötkarika, ezernyi történet címet viseli.

– Ez a békéscsabai olimpiai történet és a békéscsabai kötődésű olimpiai résztvevőkről szól. A sportolókat, a sportvezetőket, az edzőket lehet jobban megismerni. Van egy kisebb kitekintés is, hiszen Békés megye minden olimpiai résztvevője helyet kapott a kiadványban. Ha nem is részletesen, de szépen sorba vesszük őket is – fejtette ki Szigeti Csaba.

A kötet élettörténeteket foglal össze, érdekes eseményekkel. Frankó Attila azt hangsúlyozta, hogy egy irodalmi estnek lendületesnek kell lennie, nem lehet sablonos.

– Úgy gondolom, hogy a Pásztor Józsefről írt könyve után ez ismét egy csemege, ami békéscsabai érdekességeket mutat be. Olyan sportolói teljesítményeket helyez a középpontba, amit úgy gondoltam, hogy érdemes bemutatni – mondta el a Szeretlek Békéscsaba Egyesület elnöke, Frankó Attila.

A 2018-as irodalmi estekről nem sokat árult el a szervező, mint mondta, nem szeretné leleplezni az eseményeket. Azt azonban elárulta, hogy februárban lesz 12 éves az irodalmi est, a jeles alkalomra pedig meglepetéssel készülnek.

 

 

 

További programok »

FEL