Segítségnyújtás és figyelem

Fűtött szállóra vittek két férfit és külterületen élő időseket látogatnak az orosházi rendőrök. 

A téli hidegben az Orosházi Rendőrkapitányság rendőrei is kiemelt figyelmet fordítanak a veszélybe került emberekre, illetve a külterületen egyedül élő idősekre.

Tótkomlósról 2017. január 9-én 20 óra körül az orosházi fűtött szállóra vittek egy férfit, akinek a házában nincs fűtés. Egy órával később egy másik férfin segítettek, aki a Tótkomlós és Makó közötti út mellett ült. Őt is Orosházára, az otthontalanoknak fenntartott szállóra vitték.

A rendőrök a leghidegebb napokon a települések központjaitól távol eső tanyákon élő időseket is felkeresnek. Az Orosházi Rendőrkapitányság egyik rendőre 2017. január 10-én délelőtt is meglátogatott egy idős nőt. Meleg teával kínálta és arról kérdezte, hogy van-e szüksége segítségre.

A Békés Megyei Rendőr-főkapitányság Tevékenység-irányítási Központjában nyilvántartják a Békés megyében működő, rászorulókat segítő szervezetek, intézmények elérhetőségeit. Emellett a rendőrkapitányságok folyamatosan együttműködnek az önkormányzatokkal, polgárőr szervezetekkel. Így a rendőrök, ha kiszolgáltatott helyzetbe, veszélybe került emberrel találkoznak, meg tudják tenni az elsődleges intézkedéseket.

Megosztás:

Címke: , , ,