BRSE: Nincs megállás 

Az Olomuc segítségével négy között a MEVZA-ban

Csütörtök este a cseh Olomuc legyőzte a Vasas együttesét, ezzel a csabai gárda biztosítatta helyét a a Közép-európai Liga négyes döntőjében. Pénteken hazai pályán, míg vasárnap Budapesten lép pályára a francia túra előtt a BRSE.

Egy sima győzelemmel és egy drámai csatában elveszített ötszettessel hangolt a Linamar-Békéscsabai Röplabda SE bajnoki címvédő csapata a hétvégi dupla fordulóra. A szlovén Branik Maribor elleni keddi mérkőzésen egy hajszálon múlott a csabaiak győzelme, hiszen 2-0 után mérkőzéslabdája volt a magyar bajnoknak, de ellenfelünk hárította azt, majd hatalmasat küzdve a mérkőzést is meg tudta nyerni. A Zágráb ellen aztán megmutatta a BRSE, hogy jelenleg osztálykülönbség van a két csapat között.

Csütörtök este kiderült, hogy mindezen eredmények elegendőnek bizonyultak a zágrábi Final Fourba jutáshoz, amelyet a tervek szerint március 11-én és 12-én rendeznek, de ez még nem tekinthető véglegesnek. 

Kettős feladat a bajnokságban

Nincs azonban megállás, hiszen ebben a szezonban – ahogy azt már a BRSE szurkolói megszokhatták – feszített a tempó, pénteken már a bajnokság meglepetéscsapata látogat Békéscsabára. Az MTK Budapest fiatal együttesét remekül összerakta a fővárosiak olasz mestere, nem véletlen a tabellán elfoglalt negyedik helyezésük. Pénteken este a Békéscsabai Városi Sportcsarnokban minden bizonnyal egy nagyon motivált ellenfél vár Soósékra, akiket csak maximális koncentrációval és figyelemmel lehet fogadni.

A BRSE vasárnap is pályára lép, a fővárosban a sereghajtó Palota RSC lesz az ellenfél, azon a mérkőzésen is, miként a hazain egyértelműen kötelező a három pont megszerzése. Budapestről már nem jön haza a gárda, hanem Vecsésen tölti az éjszakát, hiszen hétfőn korán reggel repül a csapat Barcelonába, onnan pedig busszal folytatja útját a keddi CEV Kupa visszavágó helyszínére, a franciaországi Beziersbe, hogy megvívjon a legjobb nyolc közé kerülésért.
 

Megosztás:

Címke: , , ,