Vasárnap indul az M5

2016. szeptember 12. 13:08 | Fekete Kata

A kultúráé, az ismeretterjesztésé és oktatásé a szó a közmédia új csatornáján.   Ha valaki mos

Ha valaki most a közmédia M5-ös csatornájára kapcsol, sportot lát rajta, ám nem egy új sportcsatornáról van szó, hanem arról, hogy, mint minden új frekvenciánál, itt is van egy néhány hetes műszaki próba, és ez most szerencsés módon egybeesett a riói olimpia és paralimpia eseményeivel, a nézőknek így nem kellett választaniuk a különböző sportágak közt – hangsúlyozta Dér Ágnes csatornaigazgató a Ma reggelben, írja a Hirado.hu.

Állandó ritmusban

Hat nap múlva azonban már a kultúráé, az ismeretterjesztésé és oktatásé lesz a szó a csatornán, ahol a hétköznapok ritmusa állandó lesz: kora délután ismeretterjesztő filmeket lehet majd látni a hazai és nemzetközi kínálatból, 16 órától pedig indul az oktatási sáv, amelynek nagyon erős tartalma lesz a nyelvtanulás.

Hat nyelven


Mindennap hat nyelven (angol, német, francia, orosz, olasz, spanyol) jönnek majd nyelvleckék, elsősorban azok számára, akik valami miatt nem tudnak egy nyelviskolába eljutni. Így a néző a remények szerint egy olyan nyelvtudásra tehet majd szert, amellyel meg mer szólalni az adott nyelven. (A blokk címe is Szólalj meg! lesz.)

Iskolások, figyelem!

Lesznek korosztály-specifikus műsorok is, amelyek célja, hogy a felső tagozatosok összefüggéseikben láthassák az iskolában megtanult tételeket, szabályokat, de jön egy blokk az érettségire készülőknek is, ahol a szaktanárok nemcsak a tételekkel foglalkoznak majd, de olyan segítséget, tanulás-módszertani támaszokat is adnak, amelyek a magoláson túl mélyebb tudást eredményezhetnek.

FEL