Vándorfesztiválon a Jókai színház

Öt  kultúra találkozásának lesz a színhelye az Interetnikai Színházi Fesztivál.

2016-ban a Szatmárnémeti Harag György Társulat szervezte a 8. Interetnikai Színházi Fesztivált november 4. és 13. között. Az esemény tíz napja alatt hat helyszínen 21 színtársulat 25 előadást fog bemutatni.

 

Gyakorlatilag öt kultúra találkozásának lesz a színhelye a szatmári megyeközpont. Az Aradi Kamaraszínház, a Békéscsabai Jókai Színház és a szegedi MASZK Egyesület a Tündéri című minimál-szürreál musicallel mutatkozik be november 7-én. 2010-ben az Aradi Kamaraszínház szervezte a fesztivált – írja a Jókai Színház.

A kétévente megrendezett vándorfesztivál – amelynek legutóbb a Csíki Játékszín volt a házigazdája – a romániai kisebbségi színházak, társulatok seregszemléje. A fesztiválon tehát az erdélyi magyar teátrumok mellett jelen lesz a nagyszebeni német társulat, a bukaresti Giuvlipen Színház, valamint a Bukaresti Állami Zsidó Színház egy-egy előadással. Theo Heghelegiu Tündéri című román kortárs drámájának alapszituációja két férfi evilág és túlvilág közti egyensúlyozása, a bezártság, egymásra utaltság, kiúttalanság útvesztőjében, amely egy álomvilágba menekülés lehetőségét kínálja, a nyitott szemmel álmodást, mint a valóság egyik túlélési esélyét. Ahol ők vannak, ott nincs senki más. Így tudják ők. Egyikük mégis talál egy nőt. Ráadásul nem akármilyen nőt, mert ez a nő egyszerűen nem kerülhetett oda. Az produkció szereplői: Harsányi Attila, Tege Antal és Éder Enikő, zenéjét Éder Enikő és Borsos Pál szerezte.

Megosztás:

Címke: , ,