Változások a műszaki vizsga terén!

2016. január 20. 14:19 | Balázs Anett

2016. január elsejétől kezdve a személygépkocsik, bizonyos kistehergépkocsik valamint, az egyes pótkocsik vizsgáztatását úgynevezett külső vizsgahelyen kell elvégeztetni. 
– A Békés Megyei Kormányhivatal 40 külső vizsgahellyel kötött hatósági szerződést, ahol ezeknek a járműveknek a vizsgáztatása történik ezentúl.  Az oktatóautók, taxik, valamint az emelőplatós kisteherautók műszaki vizsgálata továbbra is a közlekedési hatóság feladata – tájékoztatott a változásokról Dobókői György, a Békés Megyei Kormányhivatal, Műszaki Engedélyeztetési és Fogyasztóvédelmi Főosztály igazgatója.
A megyeszékhelyen 10 külső állomás közül választhatnak a gépjármű tulajdonosok. Lényeges változás, hogy ezentúl nem kötelező az előzetes műszaki átvizsgálás, ha a tulajdonos ezt nem kéri, abban az esetben csak a vizsgadíj számítható fel. Személygépkocsik esetén ez 16 290 forint.
– Mi minden további nélkül ezt meg is csináljuk. Viszont fölhívnám a kedves ügyfelek figyelmét arra, hogy amennyiben nem kérik a műszaki vizsga előtti előzetes műszaki átvizsgálást, és elindul a hivatalos műszaki vizsga, attól kezdve mi már nem nyúlhatunk az autóhoz. Abban az állapotban, ahogy jelentkezett, vizsgáztatni kell az autót – tudtuk meg Kliment Lászlótól, a Magyar Autóklub, békéscsabai műszaki állomásának vezetőjétől.

További változás, hogy 2016 január 01-től, sikeres vizsgálatot követően, lekerül a rendszámtáblákról a környezetvédelmi plakett valamint a műszaki érvényességet igazoló körcimke. Ez utóbbi bekerül a forgalmi engedélyekbe.

FEL