Újabb „Éltető szeretet” ponttal gazdagodott Békéscsaba

2020. február 7. 15:05 | Papp Ádám Sándor

Pénteken avatták fel a megyeszékhelyen a 13. Éltető szeretet pontot egy tavaly megnyitott étterem-benzinkúton.

Egy évvel ezelőtt indította kampányát az Egyensúly AE Egyesület, ennek részeként a szervezet olyan intézményeket, vendéglátó-ipari egységeket, vállalkozásokat, szervezeteket keres, amelyek vállalják, hogy lehetőséget adnak a fiatal anyukáknak csecsemőjük szoptatására szeparált, az intimitást és megfelelő higiéniát biztosító helyiség fenntartásával.

A korábbi 12 helyszínt követően a Vozi Burger & Café Benzinkút is csatlakozott a kezdeményezéshez. Vozár József ügyvezető elmondta: az étterem megálmodásakor egy olyan közösségi teret szeretett volna kialakítani, amely kulturált és 21. századi körülményeket biztosít a betérő vendégek számára. Kiemelte: vendéglőjük építésekor családbarát helyiséget alakítottak ki a gyermekkel érkezők számára, most ezt a szolgáltatásukat egy pelenkázóval felszerelt „intim” szobával bővítették.

A kampány elsősorban a szoptatós anyák támogatásáról és segítéséről szól – hívta fel a figyelmet a térség országgyűlési képviselője. Herczeg Tamás kiemelte: a felhívást hasznos társadalmi tevékenységnek tartja, amelynek szemléletformáló hatása is van.

– Ha egy édesanya a kisgyermekével járja a várost, akkor ezek a pontok, helyek alkalmasak arra, hogy nyugodt körülmények között anyatejjel táplálja és tisztába tegye gyermekét. Nagyon fontos, hogy az infrastruktúra ehhez adott legyen, másrészt pedig a dolgozók helyet biztosítsanak a szoptatáshoz a családok számára. Nagyon sok apróság kell ahhoz, hogy úgy gondoljuk, családbarátként működik egy ország, társadalom. Ezek a kis dolgok ugyanakkor nagyon sok szülő mindennapjait befolyásolják, például abban, hogy egy anya meddig tud elmenni gyermekével az otthonától – hangsúlyozta az országgyűlési képviselő.

Az étterem, amely benzinkút is egyben, immár az „Éltető szeretet” matricával rendelkezik, amely azt jelzi, hogy tagja a kismamákat és gyermekeiket segítő mozgalomnak.

 

Galéria

További programok »

Itthon

Autómentes világnap: A Kölcsey utcai ovisok is rollerre és bringára pattantak

Ha nem is világszinten, de békéscsabai viszonylatban erőteljesen felhívta a figyelmet néhány intézmény az autómentes világnap jelentőségére. Ezen a napon többek között a Kölcsey utcai ovisok is bringán, rolleren kerülték meg többször az intézményt. A kisebbek, nagyobbak és az őket kísérő rendőrök, valamint óvodapedagógusok jó időben tölthették meg jó kedvvel és zsivajjal az utcákat.
2023. szeptember 22. 15:47
FEL