Több mint 1 millió diák kapja ingyen a tankönyveit szeptembertől

Szeptembertől 1 millió 18 ezer diák kapja majd ingyenesen a tankönyvet az elsőtől kilencedik évfolyamig tanulók, valamint azok, akik jogosultak erre a kedvezményre – jelentette be az Emberi Erőforrások Minisztériumának oktatási államtitkára.

Palkovics László elmondta: ez a diákok 85 százalékát érinti a következő tanévtől, valamint az állam számára 2,4 millió forint többletköltséget jelent – tette hozzá. Az államtitkár hangsúlyozta: a kormány célja, hogy a családoknak minél kisebb terhet jelentsen a gyermekek iskoláztatása, különösen az iskolakezdés. Palkovics László emlékeztetett arra is, hogy az állam megvásárolt két korábbi tankönyvkiadót, amellyel az volt a célja, hogy a finanszírozást hatékonyabbá tegye.

Az a folyamat, amit 2013-ban még évente szerettünk volna, most meg fog történni és ki is bővül, hiszen a törvényben az 1-től 8-ig évfolyamokra gondoltunk akkor ezt megtenni, most ez kiterjed a 9. évfolyamokra is. A 9. évfolyamoknak abból a szempontból van jelentősége, hogy tulajdonképpen ez a legdrágább évfolyam, hiszen itt a középiskolai tanulmányokat megkezdő diákok számára olyan tankönyveket is megrendelnek, amelyek egyébként több évig szolgálják a tanulók érdekeit. – hangsúlyozta Palkovics László, az Emberi Erőforrások Minisztérium oktatási államtitkára.

 

A hírről készült videó anyagunk:

v

Megosztás:

Címke: , , ,