Teljesen megtelt Gyula a hétvégére

Az október 23-ai hosszú hétvégén gyakorlatilag az összes gyulai szálláshely teltházzal üzemelt. A szallas.hu szakportál előrejelzése alapján nem lesz ez másképp november első hétvégéjén sem.

 

 

Az egyik Gyula belvárosában található szállodában teltház van az őszi szünet idején. A hotel tulajdonosa elmondta: mivel a hosszú hétvégére már hetek óta foglalt az összes szobájuk, ezért sok jelentkezést kellett visszautasítaniuk az elmúlt időszakban.

– A múlt heti hosszú hétvége Békés megye egyik legnagyobb eseményével is összefüggésben van, a Csabai Kolbászfesztivállal. Ennek érdekessége szállodánk szempontjából, hogy a távozó vendégek már jövőre lefoglalták a szállodát. Mondhatjuk, hogy majdhogynem teltházasok vagyunk már a 2019-es év ugyanilyen időszakában – emelte ki Rapport István, a Komló Hotel tulajdonos-ügyvezetője. Hozzátette: a november elejei foglalások tekintetében jól látszik, hogy őszi szünet van, ennek megfelelően teltházzal üzemel a szálloda.

Az iskolai szünetnek köszönhetően a gyulai kiállítóhelyeken is megnövekedett a látogatók száma – erről már Fábián Tamás beszélt.

– A hétvégét megelőző napok az őszi szünetre esnek, ezt már ezekben a napokban is jól érezzük a látogatók számán. Valamennyi kiállítóhelyünkön ismét megnőtt a forgalom, de azt mondhatom, hogy ez nem hat az újdonság erejével. Az elmúlt évek tapasztalatai alapján számítottunk és készültünk is erre. Ilyenkor nagy számban érkeznek családok a kiállító helyekre – emelte ki Fábián Tamás. Az Erkel Ferenc Kulturális Központ és Múzeum Nonprofit Kft. kommunikációs vezetője hozzátette: éppen ezért számos családi programmal készülnek például az Almásy-kastély munkatársai – főként – a szombati Barokk napra.

A vendégéjszaka számok, a vendégszámok és az átlagos tartózkodási idő alapján mérik a települések turisztikai népszerűségét – mondta el Komoróczki Alíz, a Gyulai Turisztikai Nonprofit Kft. ügyvezetője.

– A belföldi turisztikai célok körében  általában benne vagyunk a top 5 városban. De ha a nemzetközi vendégforgalmat is hozzávesszük, évről-évre minidig bekerül Gyula a top 10-be – tájékoztatott az ügyvezető. Hozzátette: 2018 első 8 hónapjában a vendégéjszakák száma 9 százalékkal emelkedett az előző évhez képest, ami azt jelenti, hogy augusztus végéig közel 410 ezer vendégéjszakát töltöttek el a vendégek a fürdővárosban. A szakember kiemelte: ezen belül kiemelkedő a szezonon kívüli vendégéjszakák számának növekedése, amely az első öt hónapban 17 százalékkal nőtt. Mint mondta: ennek köszönhetően ki lehet mondani, hogy Gyula mára egy négyévszakos turisztikai központtá vált.

Megosztás:

Címke: , , , , , , , , ,